Monday, January 24, 2011

Nape Tak Jadi

Posted by Ash at 11:50 AM 0 comments Links to this post
Semalam... aku dapat tau satu favorite En Kekasih...dia suka makan pucuk paku masak kicap.... hohohoho...akk ipar dia yg bgtau...erm..arini aku dh janji nk masak tuk dia..sb dh lame xmasak..dia mintak masak labu air je...orait je..labu air senang je..walaupun aku n hawa xleh makan labu air..nti angin..tp aku masak jugak sb dia nk makan...dia dh ckp...kalu aku xleh makan xyah ar..tp aku degil..mn leh ajor manja2 sgt tubuh ni..kena ajar kuat sikit...hahaha

Yang nk di jadikan citer..dh ar blik keje lewat sb teman dik syu ade keje nk kena settlekan..balik umah lepas solat isyak terus masak..hawa dh bawak blik nasi bryiani dan nasi dagang kat joar..mula2 en kekasih ckp gak..xyah ar masak kalu nasi tu dh byk..kn bazir lak..tp aku dh niat nk masak..jd aku masak gak..smpai kul 9 br settle masak...lepas aku bg kat dia..br r ktorg makan...

Tp yg agak sedih..pucuk paku tu en kekasih ckp tak bape jd..huhuhu..cedih ar...aku xmo dh masak..dh ar first time masak mdr tu..dgn aku xmakan lg..huhuhu..cedih sgt rase hati..en kekasih ade ckp..alah first time wat kn..nti pasni wat ag..mesti jd..xmo dh..biar ar..kalu dia nk makan..suh mak dia je r masak..aku xreti..dr malu xjd..baik xyah...hehe....

p/s : nk wat mcm mn..nk wat surprise konon..tp xjd..hampe je... :((

Friday, January 07, 2011

Steamboat

Posted by Ash at 5:47 PM 0 comments Links to this post
02.01.2011..Saat2 kebosanan mcm ni..tetibe kak deli call..taye watpe kat umah...pastu abg di taye bile nk belanje makan steamboat...teringat janji nk belanje kak deli n abg di...jadi petang tu plan ngan hawa ajak si dia..pg flamingo...aku bawak hawa dia bawak syed...joar xleh pg ar plak demam..kesian lak...









Wah puas hati makan...smpai masing2 kembung..xlarat nk telan dh...dia just jaga periuk je...leh tahan gak dia makan...abg di n kak deli vegetarian la plak..hahaha...tp masih mantap ag..makan selagi leh makan....hawa slow je makan...jurus gtu..si syed xpandang kiri kanan dh...balun makan je keje dia..hahaha....

Si semek lak...malu2 ngan mok su n makcik hawa..makan nasi pun xabis anje ni...tp time dia dh xmalu..aiskrim wah byk dia makan..hehehehe...comey je semek ni..geram aku...rase nk peluk2 je...hehehe...tp dia dh pesan kalu mok su nk mai jgn ajok pok su...hahaha cian pok su dia...kena tinggal...xder makna yer poksu dia xmo ikut...mesti ikut punye..hahaha...

p/s - hahaha yg lawak yer ade yg jeles..nk suh belanje ag lepas ni...xmo dh..sape yg nk tuntut tu..kena tuntut ngan cik abg ye...padan muka dia...kehkehkeh...assistant no bajet dh...sori to kak sah...suh poksu belanje er bln 2 ni..

Ratu Syahadah...7/1/2011 jumaat 5.46p.m.....

Andai Dia JodohKu...

Posted by Ash at 10:50 AM 0 comments Links to this post
"Ya Allah, ampunkan dosa-dosaku, dosa-dosa kedua ibubapaku, dosa guru-guruku, dan dosa sahabat-sahabatku. Selamatkanlah kami daripada azab kubur dan nerakaMu. Ya, Allah, Kau pimpinlah hatiku ini dalam mencari rahmat dan redhaMu. Bantulah aku dalam membuat keputusan yang bakal merubah masa depanku. Ya Rahman, andai benar dia milikku, namanya yang tercatat di Luh Mahfuz menjadi pasanganku, dirinya yang telah Kau suratkan menjadi pembimbingku, maka Kau bukalah pintu hatiku untuk menerimanya. Tenangkan hatiku andai keputusanku ini benar, dan berikan petunjukmu agar aku tidak tersasar dari jalanMu Ya Robb. Namun, andai bukan dia yang sepatutnya aku dampingi, maka jauhikan aku dari dirinya, kuatkan hatiku untuk menerima ketentuanMu. Kerana aku yakin, Kau Maha Mengetahui apa yang terbaik buat hambaMu yang hina ini. Amiinn."

Monday, January 03, 2011

Family Day At Gambang

Posted by Ash at 5:53 PM 0 comments Links to this post
25.12.2010 Pada mulanya berat hati gak nk g gambang..lebih2 ag..family dia nk jumpe...tu yang xmo..takut pun ade..tp lepas akk ipar dia ckp..yg ayah dia nk jumpe sangat2...takut xsempat..aku dh xsedap hati...puas dk mikir..timbal semua yer...aku pun bg ar keputusan aku ikut...tp syaratnya dia pun kena ikut sama...nasib baik dia setuju...n kami bertolak ptg jumaat ke gambang...dlm kul 9 ktorg smpai sana...









Tak tau ar nk letak mana muka masa smpai tu..semua tengah tunggu kami sampai...dia lak leh main2 kn aku..har2..ie geram je..siap akk ipar dia rakam ag ketibaan ktorg..malu yer...tp aku suka tgk family dia..semua happening..semua ok ngan aku...tp mlm tu aku xleh tido..maybe sb bertukar tempat kot..tu yg jd mcm tu....sempat ag msj dia...elok sgt..aku dlm bilik..dia kat ruang tamu...duk msj2..bile akk dia taye leh aku jwb ..bkn msj ngan dia...hahaha..konon coverline..hahahaha...

Esok yer kami ke gambang water park..dia lak ke kenduri mahzan n ann...tp nmpak sgt dia berat nk tinggal mase tu..hahaha...perasan yer aku...lalalala..tp mmg betul pun..nk leh dia pg tu byk sungguh dia berhenti..nk suh abg di jalan dulu...coz aku naik keta ngan abg di..malu aku..kena sakat ngan abg di n kak deli..hahahaha.....buat xtau je ar...senyum je tu paling bagus....

Sepanjang di Gambang WaterPark best gak ar.tp aku mmg jenis xsuka suasana ramai org..jd aku xmandi pun..aku just duk kat pondok..ngan mak ayah n kak long n abg long dia..kami just borak2..smbil tgk yg lain mandi...hehehe...sampai kak deli majuk ngan aku..gara-gara aku xmo mandi....ape daya aku mmg xleh..nti xpasal2 aku demam..sape yg susah...tu pun mlm tu aku dh gastrik...

Petang tu balik dr gambang waterpark..kepala dh pening2..tp aku tahan gak..duk rehat2 smbil borak2 ngan kak yanie n kak deli...last2 xtahan sgt aku mintak panadol aktifast ngan kak deli..lepas makan 2 bijik okes sikit..tp yg pelik lepas tu makin sakit...hahaha...sb yer nk tau x..sb aku xmakan...makan pun sikit je..sb kepala dh terlalu byk pikir..dh tu apelagi..gastrik ar jawab yer..

Lepas magrib tu kak deli tolong urutkan..kepala mcm nk pecah...sakit sangat2, dada pun sakit gak..kaki n tangan dh sejuk..kak deli urut bg okes sikit...dlm setengah jam br okes..tp time nk amik air semayang mak ai..sejuk amat ni..tp tahan je ar...mase tu cian kat dia..dia taye aku wat xtau je..xbaik aku kan...last2 mase aku suh wanie mintak baju sejuk..dia nk bg sendiri...mase tu br borak ngan dia..bimbang jugak ke..hahahaha...

Malam tu aku gagahkan jugak..xmo nampak lemah ngat depan dia..aku main gak game yg kak deli aturkan..hehehe...main drwing best sgt2...mcm dak2 lak aku rase...lepas siap yg aku punye,,aku ajar shiqa cian dia..mase mula main tu dia muntah...lepas dh okes..br dialeh main blik..tu aku duk ajar dia color..hehehe....

Apepun banyak kenangan di Gambang..moga Allah permudahkan segala-galanya..moga semua family tu akan jd family aku..aku terharu sangat sebab diorg leh terima aku..diorg dh anggap aku adk diorg..dan kpd si adk tu..hahaha..jgn jeles ye..kehkehkehkeh....thanks sgt2 Ayah n mak sb terima ash seadanya...kat Abg pi n kak long,abg di n kak deli,abg mi n kak ja,abg din n kak yanie, n bakal2 anak buah sekalian...mk su terharu sgt2..hehehe..xder paper ag dh dapat gelaran mk su...


p/s - semoga kite semua leh kumpul lg mcm ni..doakan ade jodoh antara aku dan dia..amin...

Monday, January 24, 2011

Nape Tak Jadi

Semalam... aku dapat tau satu favorite En Kekasih...dia suka makan pucuk paku masak kicap.... hohohoho...akk ipar dia yg bgtau...erm..arini aku dh janji nk masak tuk dia..sb dh lame xmasak..dia mintak masak labu air je...orait je..labu air senang je..walaupun aku n hawa xleh makan labu air..nti angin..tp aku masak jugak sb dia nk makan...dia dh ckp...kalu aku xleh makan xyah ar..tp aku degil..mn leh ajor manja2 sgt tubuh ni..kena ajar kuat sikit...hahaha

Yang nk di jadikan citer..dh ar blik keje lewat sb teman dik syu ade keje nk kena settlekan..balik umah lepas solat isyak terus masak..hawa dh bawak blik nasi bryiani dan nasi dagang kat joar..mula2 en kekasih ckp gak..xyah ar masak kalu nasi tu dh byk..kn bazir lak..tp aku dh niat nk masak..jd aku masak gak..smpai kul 9 br settle masak...lepas aku bg kat dia..br r ktorg makan...

Tp yg agak sedih..pucuk paku tu en kekasih ckp tak bape jd..huhuhu..cedih ar...aku xmo dh masak..dh ar first time masak mdr tu..dgn aku xmakan lg..huhuhu..cedih sgt rase hati..en kekasih ade ckp..alah first time wat kn..nti pasni wat ag..mesti jd..xmo dh..biar ar..kalu dia nk makan..suh mak dia je r masak..aku xreti..dr malu xjd..baik xyah...hehe....

p/s : nk wat mcm mn..nk wat surprise konon..tp xjd..hampe je... :((

Friday, January 07, 2011

Steamboat

02.01.2011..Saat2 kebosanan mcm ni..tetibe kak deli call..taye watpe kat umah...pastu abg di taye bile nk belanje makan steamboat...teringat janji nk belanje kak deli n abg di...jadi petang tu plan ngan hawa ajak si dia..pg flamingo...aku bawak hawa dia bawak syed...joar xleh pg ar plak demam..kesian lak...









Wah puas hati makan...smpai masing2 kembung..xlarat nk telan dh...dia just jaga periuk je...leh tahan gak dia makan...abg di n kak deli vegetarian la plak..hahaha...tp masih mantap ag..makan selagi leh makan....hawa slow je makan...jurus gtu..si syed xpandang kiri kanan dh...balun makan je keje dia..hahaha....

Si semek lak...malu2 ngan mok su n makcik hawa..makan nasi pun xabis anje ni...tp time dia dh xmalu..aiskrim wah byk dia makan..hehehehe...comey je semek ni..geram aku...rase nk peluk2 je...hehehe...tp dia dh pesan kalu mok su nk mai jgn ajok pok su...hahaha cian pok su dia...kena tinggal...xder makna yer poksu dia xmo ikut...mesti ikut punye..hahaha...

p/s - hahaha yg lawak yer ade yg jeles..nk suh belanje ag lepas ni...xmo dh..sape yg nk tuntut tu..kena tuntut ngan cik abg ye...padan muka dia...kehkehkeh...assistant no bajet dh...sori to kak sah...suh poksu belanje er bln 2 ni..

Ratu Syahadah...7/1/2011 jumaat 5.46p.m.....

Andai Dia JodohKu...

"Ya Allah, ampunkan dosa-dosaku, dosa-dosa kedua ibubapaku, dosa guru-guruku, dan dosa sahabat-sahabatku. Selamatkanlah kami daripada azab kubur dan nerakaMu. Ya, Allah, Kau pimpinlah hatiku ini dalam mencari rahmat dan redhaMu. Bantulah aku dalam membuat keputusan yang bakal merubah masa depanku. Ya Rahman, andai benar dia milikku, namanya yang tercatat di Luh Mahfuz menjadi pasanganku, dirinya yang telah Kau suratkan menjadi pembimbingku, maka Kau bukalah pintu hatiku untuk menerimanya. Tenangkan hatiku andai keputusanku ini benar, dan berikan petunjukmu agar aku tidak tersasar dari jalanMu Ya Robb. Namun, andai bukan dia yang sepatutnya aku dampingi, maka jauhikan aku dari dirinya, kuatkan hatiku untuk menerima ketentuanMu. Kerana aku yakin, Kau Maha Mengetahui apa yang terbaik buat hambaMu yang hina ini. Amiinn."

Monday, January 03, 2011

Family Day At Gambang

25.12.2010 Pada mulanya berat hati gak nk g gambang..lebih2 ag..family dia nk jumpe...tu yang xmo..takut pun ade..tp lepas akk ipar dia ckp..yg ayah dia nk jumpe sangat2...takut xsempat..aku dh xsedap hati...puas dk mikir..timbal semua yer...aku pun bg ar keputusan aku ikut...tp syaratnya dia pun kena ikut sama...nasib baik dia setuju...n kami bertolak ptg jumaat ke gambang...dlm kul 9 ktorg smpai sana...









Tak tau ar nk letak mana muka masa smpai tu..semua tengah tunggu kami sampai...dia lak leh main2 kn aku..har2..ie geram je..siap akk ipar dia rakam ag ketibaan ktorg..malu yer...tp aku suka tgk family dia..semua happening..semua ok ngan aku...tp mlm tu aku xleh tido..maybe sb bertukar tempat kot..tu yg jd mcm tu....sempat ag msj dia...elok sgt..aku dlm bilik..dia kat ruang tamu...duk msj2..bile akk dia taye leh aku jwb ..bkn msj ngan dia...hahaha..konon coverline..hahahaha...

Esok yer kami ke gambang water park..dia lak ke kenduri mahzan n ann...tp nmpak sgt dia berat nk tinggal mase tu..hahaha...perasan yer aku...lalalala..tp mmg betul pun..nk leh dia pg tu byk sungguh dia berhenti..nk suh abg di jalan dulu...coz aku naik keta ngan abg di..malu aku..kena sakat ngan abg di n kak deli..hahahaha.....buat xtau je ar...senyum je tu paling bagus....

Sepanjang di Gambang WaterPark best gak ar.tp aku mmg jenis xsuka suasana ramai org..jd aku xmandi pun..aku just duk kat pondok..ngan mak ayah n kak long n abg long dia..kami just borak2..smbil tgk yg lain mandi...hehehe...sampai kak deli majuk ngan aku..gara-gara aku xmo mandi....ape daya aku mmg xleh..nti xpasal2 aku demam..sape yg susah...tu pun mlm tu aku dh gastrik...

Petang tu balik dr gambang waterpark..kepala dh pening2..tp aku tahan gak..duk rehat2 smbil borak2 ngan kak yanie n kak deli...last2 xtahan sgt aku mintak panadol aktifast ngan kak deli..lepas makan 2 bijik okes sikit..tp yg pelik lepas tu makin sakit...hahaha...sb yer nk tau x..sb aku xmakan...makan pun sikit je..sb kepala dh terlalu byk pikir..dh tu apelagi..gastrik ar jawab yer..

Lepas magrib tu kak deli tolong urutkan..kepala mcm nk pecah...sakit sangat2, dada pun sakit gak..kaki n tangan dh sejuk..kak deli urut bg okes sikit...dlm setengah jam br okes..tp time nk amik air semayang mak ai..sejuk amat ni..tp tahan je ar...mase tu cian kat dia..dia taye aku wat xtau je..xbaik aku kan...last2 mase aku suh wanie mintak baju sejuk..dia nk bg sendiri...mase tu br borak ngan dia..bimbang jugak ke..hahahaha...

Malam tu aku gagahkan jugak..xmo nampak lemah ngat depan dia..aku main gak game yg kak deli aturkan..hehehe...main drwing best sgt2...mcm dak2 lak aku rase...lepas siap yg aku punye,,aku ajar shiqa cian dia..mase mula main tu dia muntah...lepas dh okes..br dialeh main blik..tu aku duk ajar dia color..hehehe....

Apepun banyak kenangan di Gambang..moga Allah permudahkan segala-galanya..moga semua family tu akan jd family aku..aku terharu sangat sebab diorg leh terima aku..diorg dh anggap aku adk diorg..dan kpd si adk tu..hahaha..jgn jeles ye..kehkehkehkeh....thanks sgt2 Ayah n mak sb terima ash seadanya...kat Abg pi n kak long,abg di n kak deli,abg mi n kak ja,abg din n kak yanie, n bakal2 anak buah sekalian...mk su terharu sgt2..hehehe..xder paper ag dh dapat gelaran mk su...


p/s - semoga kite semua leh kumpul lg mcm ni..doakan ade jodoh antara aku dan dia..amin...
 

Erti Perjalanan Hidup Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal