Friday, October 14, 2011

Natural Fibre Drink

Posted by Ash at 1:58 PM 0 comments Links to this post

Natural Fibre Drink


Natural Fibre Drink ( Soluble ) 
15 Sachets / 15g each
Product Classified As Food Under Food Act 
Hanya Rm 55.00 (RM 59.90 / RM 65.90 ( S & S )

CATALYST NATURAL FIBRE DRINK membantu :
* Meningkatkan sistem pertahanan tubuh* Mengekalkan sistem penghadaman yang sihat* Meningkatkan fungsi usus dengan cara menyeimbangkan mikroflora* Mengurangkan sembelit & meningkat kan pergerakan usus* Mengatasi masalah diarea(cirit)* Mengurangkan serum kolestrol & diabetes(kencing manis)* Membolehkan nutrien diserap dengan sempurna* Membersihkan darah daripada toksin sekaligus membersihkan darah* Mencegah jangkitan yang disebabkan kuman merbahaya
Bagi sesiapa yang mengalami masalah penghadaman& pencernaan seperti masalah sukar untuk buang air anda adalah disarankan untuk mengambil CATALYST NATURAL FIBRE DRINK.
- Cara Pengambilan CATALYST NATURAL FIBRE DRINK*Tuangkan satu sachet Fibre Drink ke dalam cawan yg berisi air suam (150 ml)*Kacau sebati dan minum dengan segera*Seeloknya diambil pagi/malam sebelum tidur
*elakkan penggunaan air yang terlalu panas*

Collagen Enriched with Vitamin C

Posted by Ash at 1:56 PM 0 comments Links to this post


Collagen Enriched with Vitamin C15 Sachets / 3g each Product Classified As Food Under Food Act . 
Hanya RM 55.00 (RM 59.90 / RM 65.90 ( S & S )


APA ITU COLLAGEN?
Collagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai :
- Perekat dalam badan. Ia memberikan struktur kepada badan,- Melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut serta menyambungkan dengan tulang badan- Collagen dalam badan kita akan mengalami penyusutan apabila umur kita semakin meningkat kebiasaannya pada tahap 20-an dan ke atas- Pengambilan supplement collagen perlu diambil dari segi pengambilan makanan yang terdiri dari sumber collagen/supplemen tambahan(catalyst collagen)




KESAN-KESAN PENYUSUTAN KADAR COLLAGEN:
- Kulit mula hilang keanjalan semulajadi&tanda2 awal kedutan mula jelas kelihatan- Menganggu bahagian badan lain terutamanya dalam penjanaan semula tisu2 lembut- Kesukaran pengangkutan toksin dari sel ke sistem limfa- Menghalang pergerakan nutrisi dan hidrasi


KELEBIHAN dan KESAN Pengambilan Catalyst Collagen?
- Mengurangkan bilangan, kepadatan dan kejelasan kedutan- Memastikan keanjalan dan kesegaran kulit- Mengembalikan kesegaran dan keremajaan kulit- Mengatasi masalah kulit kusam,berminyak, kering dan berkedut- Membantu melicinkan tumit merekah dan kuku malap&mudah patah- Menyubur dan menyihatkan rambut agar kelihatan hebat dan berkilau- Membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap maksima- Menghilangkan parut-parut lama dan kesan jerawat- Mengurangkan selulit dan memastikan kulit sentiasa cantik- Minda lebih cergas dan pergerakan tubuh menjadi lebih lancar- Badan akan rasa lebih cergas dan bertenaga

Virgin Coconut Oil - Pure Oil Liquid

Posted by Ash at 1:55 PM 0 comments Links to this post

VCO - PURE OIL LIQUID


Virgin Coconut Oil - Pure Oil LiquidNett : 120 mlProduct Classified As Food Under Food ActOffer RM 37.00 (RM 39.90 / RM 43.90 ( S & S )

Cara pengambilan VCO Pure OilL :
- 2 kali sehari (1x pagi & 1x malam)
- gunakan camca teh-ia dalam bentuk cecair
- boleh disapu ke muka 2/3 kali seminggu sebelum tidur
- boleh disapu ke tempat2 yang bermasalah spt:kulit kering/strechmark dll

Virgin Coconut Oil - Softgel Capsules

Posted by Ash at 1:53 PM 0 comments Links to this post

Virgin Coconut Oil - Softgel Capsules60 Softgel Capsules / 500mg eachProduct Classified As Food Under Food ActOffer RM37.00 (RM 39.90 / RM 43.90 ( S & S )

Fungsi & Khasiat VIRGIN COCONUT OIL(VCO) keluaran Catalyst :

Untuk kegunaan luaran :

1 . Dapat membantu mengurangkan berat badan
2 . Menghasilkan tenaga segera&sentiasa segar
3 . Melembut dan mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit
4 . Sangat bagus untuk masalah jerawat&jeragat serta parut2 lama
5 . Mengatasi masalah kulit berminyak
6 . Mengatasi masalah sakit kulit pada kemaluan(masalah keputihan)

Untuk kegunaan dalaman :

1 . Mencegah risiko penyakit jantung&kadar kolestrol yg tinggi
2 . Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin dan asid amino
3 . Melegakan pernafasan
4 . Melawaskan pembuangan air besar dan air kecil
5 . Mengurangkan keadaan mudah lapar
6 . Melancarkan kitaran haid& menyeimbangkan hormon
7 . Sebagai agen pelincir dalam hubungan suami-isteri
8 . Memperbaiki kandungan asid dalam rahim
9 . Mengekalkan kesuburan bagi kaum lelaki/wanita terutamanya yang telah berkahwin
10 . Amat baik bagi mengatasi masalah MONOPOS bagi kaum wanita(memperlambatkan proses)

Cara pengambilan VCO Softgel :
- 2 kali sehari (1x pagi & 1x malam)
- Juga boleh diambil 2 biji kapsul sekaligus
- Ia dalam bentuk kapsul lembut yg mudah ditelan
- Boleh disapu ke muka 2/3 kali seminggu sebelum tidur
(cucuk kapsul lembut guna jarum)
- Seelok2nya ambil bersama air suam/air kosong

Jika anda konsisten mengambil kapsul ini, insyallah, kesannya akan diperoleh dalam masa yang singkat tetapi ia juga bergantung kepada sistem/hormon individu tersebut. Kesan-kesan sampingan juga adalah berlainan bagi setiap individu mengikut masalah yang dihadapi.


bg yg berminat blh call/sms : 012-9589914

Sunday, July 24, 2011

4 June 2011 Hanya Tinggal Satu Langkah je lagi..

Posted by Ash at 3:28 PM 0 comments Links to this post
hehe...dah lame xupdate blog ni...akhir2 ni asyik bz je ngan bos nk g travel lagi..macam2 r...erm..harini nk citer pasal tarikh 4 June 2011..nk kate happy pun ade gementar pun ade...macam tak percaya akhirnya aku menjadi tunangan pada wan mohd sofie..8 bulan kami menyemai cinta akhirnya kami ditunangkan...majlis serbe sederhana..aku happy sangat2...

Segala persiapan yg aku buat biase2 je..hantaran 9 berbalas 7 dr pihak lelaki...semua ahli keluarga datang..seronok sangat leh kumpul ramai2..yg best ye baju tu akk ipar aku yg wat..walaupun simple tp tetap nampak cantik..dengan make up hasil tangan aku sendiri..selama ni asyik duk make up org je...harini aku make up sendiri...puas sangat2...biar ar org xpuji pun janji bie aku puji...aku nmpak cantik hahahaha.....ni koleksi gambar tunang ktorg...hehehe






Majlis kami just agendanya sarung cincin je...tarikh nk langsung,berapa hantaran semua serah kat kami...hehehe...bile kami nk kawin tu kena tguuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....hehehe

p/s - doakan kami cepat2 naik pelamin ye amin......

Tuesday, April 19, 2011

Persiapan...

Posted by Ash at 10:42 AM 0 comments Links to this post
wah dah lame xupdate blog ni...bz lah katekan..tp aku xupdate sb xder citer sgt nk tulis..hehehe....tp kali ni ade citer...PERSIAPAN!!! ..boleh dikatakan..dh settle 80% alhamdulilah..syukur sgt2...Allah permudahkan segalanya..xder ar aku nk pening2 ag...byk dh settle...dr segi hantaran akk dia yg buat...tuk tirai my mami yg akan settlekan..then yg paling aku terkejut en kekasih leh dh siap beli cincin..laju benor dia...hehe..tp xper r..dia xmo last2 minit bagus jugak dia cari awal2..

Cuti 3 hari br ni..aku blik kg..aku dh bincang semua ngan umi..n umi pun setuju ngan semua tu..kos pun umi kate xabis byk..umi bising kalu kos byk..hehe..tp yg paling suka umi nk sponser separuh..lagi aku lega...syukur alhamdulilah Allah murahkan rezeki kami..kite nk wat mdr baik kan..mestilah Allah suka...mami pun byk bg cadangan itu ini...tp aku xabis ag discuss ngan en kekasih...lg pun aku br blik dr kg..past ni kena jumpe dia ar..bincang ape yg patut..hehe...tp xabis kat situ gak..lepas satu ni selesai..dh kena start beli untuk persiapan satu ag...lg byk nk pakai duit..sempat x aku nk prepared ni...tp insyaAllah ade r tu rezeki dr Allah...sabar je ar...

P/s: untuk en kekasih...byk tau nk pakai duit...tp xpe bie kn byk duit...hahahaha...nti sponser cyg er...hahahaha

Friday, March 11, 2011

Pasrah Segalanya...

Posted by Ash at 9:46 AM 0 comments Links to this post
Pernah hati ini terguris 
Dengan fitnah dan tohmahan menghiris
Sehingga terasa diri ini hina
Kerana tiada siapa yang sudi membela
Kutabahkan hatiku harungi hidup
Biarpun tiada siapa yang menemani
Keseorangan aku di lautan sepi
Ditinggalkan mereka yang aku percayai

Namun ku tahu ada hikmahnya
Setiap segala yang menimpa diri
Kuserahkan segala padaMu Tuhan
Yang berkuasa jua mencipta
Kerana engkau MAha Mengetahui 
SEgala apa yang terbuku di hati

C/O:Ya Allah tidakku terdaya lagi
Menahan dugaan yang mencabar ini
Terasa bagai noktah telah kutemui
Mengakhiri segala yang telah aku mulai
Ya Allah engkau lindungilah aku
Bekalkanlah daku dengan limpahan iman
Agar tabahku menghadapi dugaan
Agar tidakku berhenti di pertengahan

Kini di sini aku berdiri
Bersama harapan yang tulus suci
Agar terbitlah kembali menteri pagi
Setelah malamku berkalut benci

Monday, March 07, 2011

Mr Bob Dari En Kekasih.....

Posted by Ash at 4:49 PM 0 comments Links to this post
Hujung minggu baru ni aku kuar ngan en kekasih pergi cari kemeja n kain pasang...kira ktorg g shopping ar kat sogo...mak ai..kalah aku..en kekasih shopping..smpai 4 helai baju aritu dia rembat...hehehe....dh lah susah nk cari kemeja dia...byk yg ade kat sogo saiz besar2...dia bkn main ag nk saiz kecik..S tu...ah xkira kena pakai M..br smart sikit...hehehe...ikut suka aku je kan...tp xpe dia ikut je..janji dia selesa..


Mase kitorg on the way cari kain pasang tu..ktorg lalu ar kat pasar malam jalan TAR tu...pastu en kekasih tertengok ade gerai org jual teddy bear...pastu dia taye nk x spangebob...hehehe....mau xnk..dh lame aku mintak ngan dia..br aritu ktorg jumpe..hehehe...suka sgt2 sb dpt bantal bucut baru..skg miki dh ade kawan baru...aku bg name dia mr bob...sesuai sungguh mr bob ngan en kekasih...sb 22 suka  senyum..hahahaha...nk tgk mcm mn mr bob tgk kat bawah ni...hahahaha...cume hidung je lain..

hahaha...sama kan...kihkihkih..pandai en kekasih pilihkan..mr bob hidung panjang..mcm pinokio je..hehehe...skg miki n anak2 adk syu dh ade kawan baru..comey je mr bob ni..skg kena belajor peluk mr bob lak..tp xterbiase ag ar..mlm first cian dia kena campok tepi sb dh biase peluk miki...bgtau kat en kekasih..dia kate campak bob dia er..sori ye..xsedor pun mase tu...ape pun aku suka sgt..


p/s: buat en kekasih...thanks tau  bg mr bob kat i..leh jd wakil kn...wakil en kekasih..kalu nk marah en kekasih..leh tumbuk2 mr bob tu..hahaha..lepas geram kat mr bob..cian ar plak kat bob..ish2 xpatutkan..hahahaha






Opis Baru.... Environment Baru....

Posted by Ash at 10:12 AM 0 comments Links to this post
1 mac 2011..alhamdulilah akhirnya aku dapat jugak keje baru as account executive di visikurnia consuladated sdn bhd....walaupun opis xder ramai staff lagi..tp aku xbosan keje kat sini..first day dh ade devivery report yg perlu di settle kn...then first time aku kena prepare cek..lawak pun ade...sb cek mula2 yg aku buat tu tersalah ejaan...aduh xpasal2 cek tu kena cancel...hahahaha....tp seronok environment kat sini..xramai org..n keje pun xbyk ag..sb bisness br bulan 2 start..jd duit masuk masih kurang..then nk byr ape2..kena tgu payment masuk dulu...nti payment dh masuk mesti aku dh start bz...hehehehe......

p/s: yg paling best sb xyah duk ngadat IT dh..walaupun akaun agak pening tp aku happy... ;)

Monday, February 28, 2011

Cincin merisik....

Posted by Ash at 12:59 PM 0 comments Links to this post




Nak di jadikan citer lawak pun ade...hehehe...en kekasih bgtau aku yg mak dia nk datang merisik..lepas abis2 bincang...aku ckp xpe r..datang time raya cina ni..senang aku pun blik kg seminggu....mase bincang2 tu aku dh cakap kat dia..xyah ar cincin merisik..suh mak dtg biase2 je...dia ckp nti bincang ngan mak dia dulu mcm2 mn...

Last2 dia ckp mase ktorg kuar makan..mak suh taye saiz ape..dh r aku ni jenis mas2 aku xtau sgt...aku ckp je xtau...tp mase aku pg umah akk dia ...akk dia suh test ar cincin dia..hehehe...nasib muat n tu ar saiz ye yg akk dia ckp kat mak dia.....aku ckp ikut je ar...org nk bg aku amik je r....

4 Februari 2011 alhamdulilah aku selamat dipinang oleh Wan Mohd Sofie...suka sgt2..xterkata perasaan ni..mcm mimpi pun ade...lepas sesi perbincangan antara family dia n family aku...umi panggil aku suh naik atas...aku pun ikut je..igtkan nk kenal2..tp mmg dh kenal pun...tp yg paling terkejut...umi suh duduk dekat umi then mak dia nk sarungkan cincin...punye ar aku terkejut...dh mcm org bertunang dh ni....

Aku hulur je ar jari..mak dia nk sarungkan..tp yg lawak..campur ngan malu ade gak..cincin tu ketat sikit...jd mak dia sarungkan separuh..aku yg tolak bg masuk..hehehe...mmg nk gelak pun ade...tp cincin tu selamat jugak kat jari manis aku....kalu ikutkan umi..dh kira bertunang..tp ktorg tetap dh tetapkan tarikh tunang bile...n semua persediaan n ape2 je..ktorg uruskan sendiri...insyaAllah doakan semua itu berjalan dengan lancar dan diredhai Allah..amin....

p/s - Alhamdulilah ape yg dirancang setakat ni berjalan dengan lancar...Allah maha mengetahui ape yg terbaik..n tuk en kekasih...thanks a lot sb sudi pinang daku.....hehehehe....

Monday, January 24, 2011

Nape Tak Jadi

Posted by Ash at 11:50 AM 0 comments Links to this post
Semalam... aku dapat tau satu favorite En Kekasih...dia suka makan pucuk paku masak kicap.... hohohoho...akk ipar dia yg bgtau...erm..arini aku dh janji nk masak tuk dia..sb dh lame xmasak..dia mintak masak labu air je...orait je..labu air senang je..walaupun aku n hawa xleh makan labu air..nti angin..tp aku masak jugak sb dia nk makan...dia dh ckp...kalu aku xleh makan xyah ar..tp aku degil..mn leh ajor manja2 sgt tubuh ni..kena ajar kuat sikit...hahaha

Yang nk di jadikan citer..dh ar blik keje lewat sb teman dik syu ade keje nk kena settlekan..balik umah lepas solat isyak terus masak..hawa dh bawak blik nasi bryiani dan nasi dagang kat joar..mula2 en kekasih ckp gak..xyah ar masak kalu nasi tu dh byk..kn bazir lak..tp aku dh niat nk masak..jd aku masak gak..smpai kul 9 br settle masak...lepas aku bg kat dia..br r ktorg makan...

Tp yg agak sedih..pucuk paku tu en kekasih ckp tak bape jd..huhuhu..cedih ar...aku xmo dh masak..dh ar first time masak mdr tu..dgn aku xmakan lg..huhuhu..cedih sgt rase hati..en kekasih ade ckp..alah first time wat kn..nti pasni wat ag..mesti jd..xmo dh..biar ar..kalu dia nk makan..suh mak dia je r masak..aku xreti..dr malu xjd..baik xyah...hehe....

p/s : nk wat mcm mn..nk wat surprise konon..tp xjd..hampe je... :((

Friday, January 07, 2011

Steamboat

Posted by Ash at 5:47 PM 0 comments Links to this post
02.01.2011..Saat2 kebosanan mcm ni..tetibe kak deli call..taye watpe kat umah...pastu abg di taye bile nk belanje makan steamboat...teringat janji nk belanje kak deli n abg di...jadi petang tu plan ngan hawa ajak si dia..pg flamingo...aku bawak hawa dia bawak syed...joar xleh pg ar plak demam..kesian lak...









Wah puas hati makan...smpai masing2 kembung..xlarat nk telan dh...dia just jaga periuk je...leh tahan gak dia makan...abg di n kak deli vegetarian la plak..hahaha...tp masih mantap ag..makan selagi leh makan....hawa slow je makan...jurus gtu..si syed xpandang kiri kanan dh...balun makan je keje dia..hahaha....

Si semek lak...malu2 ngan mok su n makcik hawa..makan nasi pun xabis anje ni...tp time dia dh xmalu..aiskrim wah byk dia makan..hehehehe...comey je semek ni..geram aku...rase nk peluk2 je...hehehe...tp dia dh pesan kalu mok su nk mai jgn ajok pok su...hahaha cian pok su dia...kena tinggal...xder makna yer poksu dia xmo ikut...mesti ikut punye..hahaha...

p/s - hahaha yg lawak yer ade yg jeles..nk suh belanje ag lepas ni...xmo dh..sape yg nk tuntut tu..kena tuntut ngan cik abg ye...padan muka dia...kehkehkeh...assistant no bajet dh...sori to kak sah...suh poksu belanje er bln 2 ni..

Ratu Syahadah...7/1/2011 jumaat 5.46p.m.....

Andai Dia JodohKu...

Posted by Ash at 10:50 AM 0 comments Links to this post
"Ya Allah, ampunkan dosa-dosaku, dosa-dosa kedua ibubapaku, dosa guru-guruku, dan dosa sahabat-sahabatku. Selamatkanlah kami daripada azab kubur dan nerakaMu. Ya, Allah, Kau pimpinlah hatiku ini dalam mencari rahmat dan redhaMu. Bantulah aku dalam membuat keputusan yang bakal merubah masa depanku. Ya Rahman, andai benar dia milikku, namanya yang tercatat di Luh Mahfuz menjadi pasanganku, dirinya yang telah Kau suratkan menjadi pembimbingku, maka Kau bukalah pintu hatiku untuk menerimanya. Tenangkan hatiku andai keputusanku ini benar, dan berikan petunjukmu agar aku tidak tersasar dari jalanMu Ya Robb. Namun, andai bukan dia yang sepatutnya aku dampingi, maka jauhikan aku dari dirinya, kuatkan hatiku untuk menerima ketentuanMu. Kerana aku yakin, Kau Maha Mengetahui apa yang terbaik buat hambaMu yang hina ini. Amiinn."

Monday, January 03, 2011

Family Day At Gambang

Posted by Ash at 5:53 PM 0 comments Links to this post
25.12.2010 Pada mulanya berat hati gak nk g gambang..lebih2 ag..family dia nk jumpe...tu yang xmo..takut pun ade..tp lepas akk ipar dia ckp..yg ayah dia nk jumpe sangat2...takut xsempat..aku dh xsedap hati...puas dk mikir..timbal semua yer...aku pun bg ar keputusan aku ikut...tp syaratnya dia pun kena ikut sama...nasib baik dia setuju...n kami bertolak ptg jumaat ke gambang...dlm kul 9 ktorg smpai sana...









Tak tau ar nk letak mana muka masa smpai tu..semua tengah tunggu kami sampai...dia lak leh main2 kn aku..har2..ie geram je..siap akk ipar dia rakam ag ketibaan ktorg..malu yer...tp aku suka tgk family dia..semua happening..semua ok ngan aku...tp mlm tu aku xleh tido..maybe sb bertukar tempat kot..tu yg jd mcm tu....sempat ag msj dia...elok sgt..aku dlm bilik..dia kat ruang tamu...duk msj2..bile akk dia taye leh aku jwb ..bkn msj ngan dia...hahaha..konon coverline..hahahaha...

Esok yer kami ke gambang water park..dia lak ke kenduri mahzan n ann...tp nmpak sgt dia berat nk tinggal mase tu..hahaha...perasan yer aku...lalalala..tp mmg betul pun..nk leh dia pg tu byk sungguh dia berhenti..nk suh abg di jalan dulu...coz aku naik keta ngan abg di..malu aku..kena sakat ngan abg di n kak deli..hahahaha.....buat xtau je ar...senyum je tu paling bagus....

Sepanjang di Gambang WaterPark best gak ar.tp aku mmg jenis xsuka suasana ramai org..jd aku xmandi pun..aku just duk kat pondok..ngan mak ayah n kak long n abg long dia..kami just borak2..smbil tgk yg lain mandi...hehehe...sampai kak deli majuk ngan aku..gara-gara aku xmo mandi....ape daya aku mmg xleh..nti xpasal2 aku demam..sape yg susah...tu pun mlm tu aku dh gastrik...

Petang tu balik dr gambang waterpark..kepala dh pening2..tp aku tahan gak..duk rehat2 smbil borak2 ngan kak yanie n kak deli...last2 xtahan sgt aku mintak panadol aktifast ngan kak deli..lepas makan 2 bijik okes sikit..tp yg pelik lepas tu makin sakit...hahaha...sb yer nk tau x..sb aku xmakan...makan pun sikit je..sb kepala dh terlalu byk pikir..dh tu apelagi..gastrik ar jawab yer..

Lepas magrib tu kak deli tolong urutkan..kepala mcm nk pecah...sakit sangat2, dada pun sakit gak..kaki n tangan dh sejuk..kak deli urut bg okes sikit...dlm setengah jam br okes..tp time nk amik air semayang mak ai..sejuk amat ni..tp tahan je ar...mase tu cian kat dia..dia taye aku wat xtau je..xbaik aku kan...last2 mase aku suh wanie mintak baju sejuk..dia nk bg sendiri...mase tu br borak ngan dia..bimbang jugak ke..hahahaha...

Malam tu aku gagahkan jugak..xmo nampak lemah ngat depan dia..aku main gak game yg kak deli aturkan..hehehe...main drwing best sgt2...mcm dak2 lak aku rase...lepas siap yg aku punye,,aku ajar shiqa cian dia..mase mula main tu dia muntah...lepas dh okes..br dialeh main blik..tu aku duk ajar dia color..hehehe....

Apepun banyak kenangan di Gambang..moga Allah permudahkan segala-galanya..moga semua family tu akan jd family aku..aku terharu sangat sebab diorg leh terima aku..diorg dh anggap aku adk diorg..dan kpd si adk tu..hahaha..jgn jeles ye..kehkehkehkeh....thanks sgt2 Ayah n mak sb terima ash seadanya...kat Abg pi n kak long,abg di n kak deli,abg mi n kak ja,abg din n kak yanie, n bakal2 anak buah sekalian...mk su terharu sgt2..hehehe..xder paper ag dh dapat gelaran mk su...


p/s - semoga kite semua leh kumpul lg mcm ni..doakan ade jodoh antara aku dan dia..amin...

Friday, October 14, 2011

Natural Fibre Drink


Natural Fibre Drink


Natural Fibre Drink ( Soluble ) 
15 Sachets / 15g each
Product Classified As Food Under Food Act 
Hanya Rm 55.00 (RM 59.90 / RM 65.90 ( S & S )

CATALYST NATURAL FIBRE DRINK membantu :
* Meningkatkan sistem pertahanan tubuh* Mengekalkan sistem penghadaman yang sihat* Meningkatkan fungsi usus dengan cara menyeimbangkan mikroflora* Mengurangkan sembelit & meningkat kan pergerakan usus* Mengatasi masalah diarea(cirit)* Mengurangkan serum kolestrol & diabetes(kencing manis)* Membolehkan nutrien diserap dengan sempurna* Membersihkan darah daripada toksin sekaligus membersihkan darah* Mencegah jangkitan yang disebabkan kuman merbahaya
Bagi sesiapa yang mengalami masalah penghadaman& pencernaan seperti masalah sukar untuk buang air anda adalah disarankan untuk mengambil CATALYST NATURAL FIBRE DRINK.
- Cara Pengambilan CATALYST NATURAL FIBRE DRINK*Tuangkan satu sachet Fibre Drink ke dalam cawan yg berisi air suam (150 ml)*Kacau sebati dan minum dengan segera*Seeloknya diambil pagi/malam sebelum tidur
*elakkan penggunaan air yang terlalu panas*

Collagen Enriched with Vitamin C



Collagen Enriched with Vitamin C15 Sachets / 3g each Product Classified As Food Under Food Act . 
Hanya RM 55.00 (RM 59.90 / RM 65.90 ( S & S )


APA ITU COLLAGEN?
Collagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai :
- Perekat dalam badan. Ia memberikan struktur kepada badan,- Melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut serta menyambungkan dengan tulang badan- Collagen dalam badan kita akan mengalami penyusutan apabila umur kita semakin meningkat kebiasaannya pada tahap 20-an dan ke atas- Pengambilan supplement collagen perlu diambil dari segi pengambilan makanan yang terdiri dari sumber collagen/supplemen tambahan(catalyst collagen)




KESAN-KESAN PENYUSUTAN KADAR COLLAGEN:
- Kulit mula hilang keanjalan semulajadi&tanda2 awal kedutan mula jelas kelihatan- Menganggu bahagian badan lain terutamanya dalam penjanaan semula tisu2 lembut- Kesukaran pengangkutan toksin dari sel ke sistem limfa- Menghalang pergerakan nutrisi dan hidrasi


KELEBIHAN dan KESAN Pengambilan Catalyst Collagen?
- Mengurangkan bilangan, kepadatan dan kejelasan kedutan- Memastikan keanjalan dan kesegaran kulit- Mengembalikan kesegaran dan keremajaan kulit- Mengatasi masalah kulit kusam,berminyak, kering dan berkedut- Membantu melicinkan tumit merekah dan kuku malap&mudah patah- Menyubur dan menyihatkan rambut agar kelihatan hebat dan berkilau- Membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap maksima- Menghilangkan parut-parut lama dan kesan jerawat- Mengurangkan selulit dan memastikan kulit sentiasa cantik- Minda lebih cergas dan pergerakan tubuh menjadi lebih lancar- Badan akan rasa lebih cergas dan bertenaga

Virgin Coconut Oil - Pure Oil Liquid


VCO - PURE OIL LIQUID


Virgin Coconut Oil - Pure Oil LiquidNett : 120 mlProduct Classified As Food Under Food ActOffer RM 37.00 (RM 39.90 / RM 43.90 ( S & S )

Cara pengambilan VCO Pure OilL :
- 2 kali sehari (1x pagi & 1x malam)
- gunakan camca teh-ia dalam bentuk cecair
- boleh disapu ke muka 2/3 kali seminggu sebelum tidur
- boleh disapu ke tempat2 yang bermasalah spt:kulit kering/strechmark dll

Virgin Coconut Oil - Softgel Capsules


Virgin Coconut Oil - Softgel Capsules60 Softgel Capsules / 500mg eachProduct Classified As Food Under Food ActOffer RM37.00 (RM 39.90 / RM 43.90 ( S & S )

Fungsi & Khasiat VIRGIN COCONUT OIL(VCO) keluaran Catalyst :

Untuk kegunaan luaran :

1 . Dapat membantu mengurangkan berat badan
2 . Menghasilkan tenaga segera&sentiasa segar
3 . Melembut dan mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit
4 . Sangat bagus untuk masalah jerawat&jeragat serta parut2 lama
5 . Mengatasi masalah kulit berminyak
6 . Mengatasi masalah sakit kulit pada kemaluan(masalah keputihan)

Untuk kegunaan dalaman :

1 . Mencegah risiko penyakit jantung&kadar kolestrol yg tinggi
2 . Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin dan asid amino
3 . Melegakan pernafasan
4 . Melawaskan pembuangan air besar dan air kecil
5 . Mengurangkan keadaan mudah lapar
6 . Melancarkan kitaran haid& menyeimbangkan hormon
7 . Sebagai agen pelincir dalam hubungan suami-isteri
8 . Memperbaiki kandungan asid dalam rahim
9 . Mengekalkan kesuburan bagi kaum lelaki/wanita terutamanya yang telah berkahwin
10 . Amat baik bagi mengatasi masalah MONOPOS bagi kaum wanita(memperlambatkan proses)

Cara pengambilan VCO Softgel :
- 2 kali sehari (1x pagi & 1x malam)
- Juga boleh diambil 2 biji kapsul sekaligus
- Ia dalam bentuk kapsul lembut yg mudah ditelan
- Boleh disapu ke muka 2/3 kali seminggu sebelum tidur
(cucuk kapsul lembut guna jarum)
- Seelok2nya ambil bersama air suam/air kosong

Jika anda konsisten mengambil kapsul ini, insyallah, kesannya akan diperoleh dalam masa yang singkat tetapi ia juga bergantung kepada sistem/hormon individu tersebut. Kesan-kesan sampingan juga adalah berlainan bagi setiap individu mengikut masalah yang dihadapi.


bg yg berminat blh call/sms : 012-9589914

Sunday, July 24, 2011

4 June 2011 Hanya Tinggal Satu Langkah je lagi..

hehe...dah lame xupdate blog ni...akhir2 ni asyik bz je ngan bos nk g travel lagi..macam2 r...erm..harini nk citer pasal tarikh 4 June 2011..nk kate happy pun ade gementar pun ade...macam tak percaya akhirnya aku menjadi tunangan pada wan mohd sofie..8 bulan kami menyemai cinta akhirnya kami ditunangkan...majlis serbe sederhana..aku happy sangat2...

Segala persiapan yg aku buat biase2 je..hantaran 9 berbalas 7 dr pihak lelaki...semua ahli keluarga datang..seronok sangat leh kumpul ramai2..yg best ye baju tu akk ipar aku yg wat..walaupun simple tp tetap nampak cantik..dengan make up hasil tangan aku sendiri..selama ni asyik duk make up org je...harini aku make up sendiri...puas sangat2...biar ar org xpuji pun janji bie aku puji...aku nmpak cantik hahahaha.....ni koleksi gambar tunang ktorg...hehehe






Majlis kami just agendanya sarung cincin je...tarikh nk langsung,berapa hantaran semua serah kat kami...hehehe...bile kami nk kawin tu kena tguuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....hehehe

p/s - doakan kami cepat2 naik pelamin ye amin......

Tuesday, April 19, 2011

Persiapan...

wah dah lame xupdate blog ni...bz lah katekan..tp aku xupdate sb xder citer sgt nk tulis..hehehe....tp kali ni ade citer...PERSIAPAN!!! ..boleh dikatakan..dh settle 80% alhamdulilah..syukur sgt2...Allah permudahkan segalanya..xder ar aku nk pening2 ag...byk dh settle...dr segi hantaran akk dia yg buat...tuk tirai my mami yg akan settlekan..then yg paling aku terkejut en kekasih leh dh siap beli cincin..laju benor dia...hehe..tp xper r..dia xmo last2 minit bagus jugak dia cari awal2..

Cuti 3 hari br ni..aku blik kg..aku dh bincang semua ngan umi..n umi pun setuju ngan semua tu..kos pun umi kate xabis byk..umi bising kalu kos byk..hehe..tp yg paling suka umi nk sponser separuh..lagi aku lega...syukur alhamdulilah Allah murahkan rezeki kami..kite nk wat mdr baik kan..mestilah Allah suka...mami pun byk bg cadangan itu ini...tp aku xabis ag discuss ngan en kekasih...lg pun aku br blik dr kg..past ni kena jumpe dia ar..bincang ape yg patut..hehe...tp xabis kat situ gak..lepas satu ni selesai..dh kena start beli untuk persiapan satu ag...lg byk nk pakai duit..sempat x aku nk prepared ni...tp insyaAllah ade r tu rezeki dr Allah...sabar je ar...

P/s: untuk en kekasih...byk tau nk pakai duit...tp xpe bie kn byk duit...hahahaha...nti sponser cyg er...hahahaha

Friday, March 11, 2011

Pasrah Segalanya...

Pernah hati ini terguris 
Dengan fitnah dan tohmahan menghiris
Sehingga terasa diri ini hina
Kerana tiada siapa yang sudi membela
Kutabahkan hatiku harungi hidup
Biarpun tiada siapa yang menemani
Keseorangan aku di lautan sepi
Ditinggalkan mereka yang aku percayai

Namun ku tahu ada hikmahnya
Setiap segala yang menimpa diri
Kuserahkan segala padaMu Tuhan
Yang berkuasa jua mencipta
Kerana engkau MAha Mengetahui 
SEgala apa yang terbuku di hati

C/O:Ya Allah tidakku terdaya lagi
Menahan dugaan yang mencabar ini
Terasa bagai noktah telah kutemui
Mengakhiri segala yang telah aku mulai
Ya Allah engkau lindungilah aku
Bekalkanlah daku dengan limpahan iman
Agar tabahku menghadapi dugaan
Agar tidakku berhenti di pertengahan

Kini di sini aku berdiri
Bersama harapan yang tulus suci
Agar terbitlah kembali menteri pagi
Setelah malamku berkalut benci

Monday, March 07, 2011

Mr Bob Dari En Kekasih.....

Hujung minggu baru ni aku kuar ngan en kekasih pergi cari kemeja n kain pasang...kira ktorg g shopping ar kat sogo...mak ai..kalah aku..en kekasih shopping..smpai 4 helai baju aritu dia rembat...hehehe....dh lah susah nk cari kemeja dia...byk yg ade kat sogo saiz besar2...dia bkn main ag nk saiz kecik..S tu...ah xkira kena pakai M..br smart sikit...hehehe...ikut suka aku je kan...tp xpe dia ikut je..janji dia selesa..


Mase kitorg on the way cari kain pasang tu..ktorg lalu ar kat pasar malam jalan TAR tu...pastu en kekasih tertengok ade gerai org jual teddy bear...pastu dia taye nk x spangebob...hehehe....mau xnk..dh lame aku mintak ngan dia..br aritu ktorg jumpe..hehehe...suka sgt2 sb dpt bantal bucut baru..skg miki dh ade kawan baru...aku bg name dia mr bob...sesuai sungguh mr bob ngan en kekasih...sb 22 suka  senyum..hahahaha...nk tgk mcm mn mr bob tgk kat bawah ni...hahahaha...cume hidung je lain..

hahaha...sama kan...kihkihkih..pandai en kekasih pilihkan..mr bob hidung panjang..mcm pinokio je..hehehe...skg miki n anak2 adk syu dh ade kawan baru..comey je mr bob ni..skg kena belajor peluk mr bob lak..tp xterbiase ag ar..mlm first cian dia kena campok tepi sb dh biase peluk miki...bgtau kat en kekasih..dia kate campak bob dia er..sori ye..xsedor pun mase tu...ape pun aku suka sgt..


p/s: buat en kekasih...thanks tau  bg mr bob kat i..leh jd wakil kn...wakil en kekasih..kalu nk marah en kekasih..leh tumbuk2 mr bob tu..hahaha..lepas geram kat mr bob..cian ar plak kat bob..ish2 xpatutkan..hahahaha






Opis Baru.... Environment Baru....

1 mac 2011..alhamdulilah akhirnya aku dapat jugak keje baru as account executive di visikurnia consuladated sdn bhd....walaupun opis xder ramai staff lagi..tp aku xbosan keje kat sini..first day dh ade devivery report yg perlu di settle kn...then first time aku kena prepare cek..lawak pun ade...sb cek mula2 yg aku buat tu tersalah ejaan...aduh xpasal2 cek tu kena cancel...hahahaha....tp seronok environment kat sini..xramai org..n keje pun xbyk ag..sb bisness br bulan 2 start..jd duit masuk masih kurang..then nk byr ape2..kena tgu payment masuk dulu...nti payment dh masuk mesti aku dh start bz...hehehehe......

p/s: yg paling best sb xyah duk ngadat IT dh..walaupun akaun agak pening tp aku happy... ;)

Monday, February 28, 2011

Cincin merisik....





Nak di jadikan citer lawak pun ade...hehehe...en kekasih bgtau aku yg mak dia nk datang merisik..lepas abis2 bincang...aku ckp xpe r..datang time raya cina ni..senang aku pun blik kg seminggu....mase bincang2 tu aku dh cakap kat dia..xyah ar cincin merisik..suh mak dtg biase2 je...dia ckp nti bincang ngan mak dia dulu mcm2 mn...

Last2 dia ckp mase ktorg kuar makan..mak suh taye saiz ape..dh r aku ni jenis mas2 aku xtau sgt...aku ckp je xtau...tp mase aku pg umah akk dia ...akk dia suh test ar cincin dia..hehehe...nasib muat n tu ar saiz ye yg akk dia ckp kat mak dia.....aku ckp ikut je ar...org nk bg aku amik je r....

4 Februari 2011 alhamdulilah aku selamat dipinang oleh Wan Mohd Sofie...suka sgt2..xterkata perasaan ni..mcm mimpi pun ade...lepas sesi perbincangan antara family dia n family aku...umi panggil aku suh naik atas...aku pun ikut je..igtkan nk kenal2..tp mmg dh kenal pun...tp yg paling terkejut...umi suh duduk dekat umi then mak dia nk sarungkan cincin...punye ar aku terkejut...dh mcm org bertunang dh ni....

Aku hulur je ar jari..mak dia nk sarungkan..tp yg lawak..campur ngan malu ade gak..cincin tu ketat sikit...jd mak dia sarungkan separuh..aku yg tolak bg masuk..hehehe...mmg nk gelak pun ade...tp cincin tu selamat jugak kat jari manis aku....kalu ikutkan umi..dh kira bertunang..tp ktorg tetap dh tetapkan tarikh tunang bile...n semua persediaan n ape2 je..ktorg uruskan sendiri...insyaAllah doakan semua itu berjalan dengan lancar dan diredhai Allah..amin....

p/s - Alhamdulilah ape yg dirancang setakat ni berjalan dengan lancar...Allah maha mengetahui ape yg terbaik..n tuk en kekasih...thanks a lot sb sudi pinang daku.....hehehehe....

Monday, January 24, 2011

Nape Tak Jadi

Semalam... aku dapat tau satu favorite En Kekasih...dia suka makan pucuk paku masak kicap.... hohohoho...akk ipar dia yg bgtau...erm..arini aku dh janji nk masak tuk dia..sb dh lame xmasak..dia mintak masak labu air je...orait je..labu air senang je..walaupun aku n hawa xleh makan labu air..nti angin..tp aku masak jugak sb dia nk makan...dia dh ckp...kalu aku xleh makan xyah ar..tp aku degil..mn leh ajor manja2 sgt tubuh ni..kena ajar kuat sikit...hahaha

Yang nk di jadikan citer..dh ar blik keje lewat sb teman dik syu ade keje nk kena settlekan..balik umah lepas solat isyak terus masak..hawa dh bawak blik nasi bryiani dan nasi dagang kat joar..mula2 en kekasih ckp gak..xyah ar masak kalu nasi tu dh byk..kn bazir lak..tp aku dh niat nk masak..jd aku masak gak..smpai kul 9 br settle masak...lepas aku bg kat dia..br r ktorg makan...

Tp yg agak sedih..pucuk paku tu en kekasih ckp tak bape jd..huhuhu..cedih ar...aku xmo dh masak..dh ar first time masak mdr tu..dgn aku xmakan lg..huhuhu..cedih sgt rase hati..en kekasih ade ckp..alah first time wat kn..nti pasni wat ag..mesti jd..xmo dh..biar ar..kalu dia nk makan..suh mak dia je r masak..aku xreti..dr malu xjd..baik xyah...hehe....

p/s : nk wat mcm mn..nk wat surprise konon..tp xjd..hampe je... :((

Friday, January 07, 2011

Steamboat

02.01.2011..Saat2 kebosanan mcm ni..tetibe kak deli call..taye watpe kat umah...pastu abg di taye bile nk belanje makan steamboat...teringat janji nk belanje kak deli n abg di...jadi petang tu plan ngan hawa ajak si dia..pg flamingo...aku bawak hawa dia bawak syed...joar xleh pg ar plak demam..kesian lak...









Wah puas hati makan...smpai masing2 kembung..xlarat nk telan dh...dia just jaga periuk je...leh tahan gak dia makan...abg di n kak deli vegetarian la plak..hahaha...tp masih mantap ag..makan selagi leh makan....hawa slow je makan...jurus gtu..si syed xpandang kiri kanan dh...balun makan je keje dia..hahaha....

Si semek lak...malu2 ngan mok su n makcik hawa..makan nasi pun xabis anje ni...tp time dia dh xmalu..aiskrim wah byk dia makan..hehehehe...comey je semek ni..geram aku...rase nk peluk2 je...hehehe...tp dia dh pesan kalu mok su nk mai jgn ajok pok su...hahaha cian pok su dia...kena tinggal...xder makna yer poksu dia xmo ikut...mesti ikut punye..hahaha...

p/s - hahaha yg lawak yer ade yg jeles..nk suh belanje ag lepas ni...xmo dh..sape yg nk tuntut tu..kena tuntut ngan cik abg ye...padan muka dia...kehkehkeh...assistant no bajet dh...sori to kak sah...suh poksu belanje er bln 2 ni..

Ratu Syahadah...7/1/2011 jumaat 5.46p.m.....

Andai Dia JodohKu...

"Ya Allah, ampunkan dosa-dosaku, dosa-dosa kedua ibubapaku, dosa guru-guruku, dan dosa sahabat-sahabatku. Selamatkanlah kami daripada azab kubur dan nerakaMu. Ya, Allah, Kau pimpinlah hatiku ini dalam mencari rahmat dan redhaMu. Bantulah aku dalam membuat keputusan yang bakal merubah masa depanku. Ya Rahman, andai benar dia milikku, namanya yang tercatat di Luh Mahfuz menjadi pasanganku, dirinya yang telah Kau suratkan menjadi pembimbingku, maka Kau bukalah pintu hatiku untuk menerimanya. Tenangkan hatiku andai keputusanku ini benar, dan berikan petunjukmu agar aku tidak tersasar dari jalanMu Ya Robb. Namun, andai bukan dia yang sepatutnya aku dampingi, maka jauhikan aku dari dirinya, kuatkan hatiku untuk menerima ketentuanMu. Kerana aku yakin, Kau Maha Mengetahui apa yang terbaik buat hambaMu yang hina ini. Amiinn."

Monday, January 03, 2011

Family Day At Gambang

25.12.2010 Pada mulanya berat hati gak nk g gambang..lebih2 ag..family dia nk jumpe...tu yang xmo..takut pun ade..tp lepas akk ipar dia ckp..yg ayah dia nk jumpe sangat2...takut xsempat..aku dh xsedap hati...puas dk mikir..timbal semua yer...aku pun bg ar keputusan aku ikut...tp syaratnya dia pun kena ikut sama...nasib baik dia setuju...n kami bertolak ptg jumaat ke gambang...dlm kul 9 ktorg smpai sana...









Tak tau ar nk letak mana muka masa smpai tu..semua tengah tunggu kami sampai...dia lak leh main2 kn aku..har2..ie geram je..siap akk ipar dia rakam ag ketibaan ktorg..malu yer...tp aku suka tgk family dia..semua happening..semua ok ngan aku...tp mlm tu aku xleh tido..maybe sb bertukar tempat kot..tu yg jd mcm tu....sempat ag msj dia...elok sgt..aku dlm bilik..dia kat ruang tamu...duk msj2..bile akk dia taye leh aku jwb ..bkn msj ngan dia...hahaha..konon coverline..hahahaha...

Esok yer kami ke gambang water park..dia lak ke kenduri mahzan n ann...tp nmpak sgt dia berat nk tinggal mase tu..hahaha...perasan yer aku...lalalala..tp mmg betul pun..nk leh dia pg tu byk sungguh dia berhenti..nk suh abg di jalan dulu...coz aku naik keta ngan abg di..malu aku..kena sakat ngan abg di n kak deli..hahahaha.....buat xtau je ar...senyum je tu paling bagus....

Sepanjang di Gambang WaterPark best gak ar.tp aku mmg jenis xsuka suasana ramai org..jd aku xmandi pun..aku just duk kat pondok..ngan mak ayah n kak long n abg long dia..kami just borak2..smbil tgk yg lain mandi...hehehe...sampai kak deli majuk ngan aku..gara-gara aku xmo mandi....ape daya aku mmg xleh..nti xpasal2 aku demam..sape yg susah...tu pun mlm tu aku dh gastrik...

Petang tu balik dr gambang waterpark..kepala dh pening2..tp aku tahan gak..duk rehat2 smbil borak2 ngan kak yanie n kak deli...last2 xtahan sgt aku mintak panadol aktifast ngan kak deli..lepas makan 2 bijik okes sikit..tp yg pelik lepas tu makin sakit...hahaha...sb yer nk tau x..sb aku xmakan...makan pun sikit je..sb kepala dh terlalu byk pikir..dh tu apelagi..gastrik ar jawab yer..

Lepas magrib tu kak deli tolong urutkan..kepala mcm nk pecah...sakit sangat2, dada pun sakit gak..kaki n tangan dh sejuk..kak deli urut bg okes sikit...dlm setengah jam br okes..tp time nk amik air semayang mak ai..sejuk amat ni..tp tahan je ar...mase tu cian kat dia..dia taye aku wat xtau je..xbaik aku kan...last2 mase aku suh wanie mintak baju sejuk..dia nk bg sendiri...mase tu br borak ngan dia..bimbang jugak ke..hahahaha...

Malam tu aku gagahkan jugak..xmo nampak lemah ngat depan dia..aku main gak game yg kak deli aturkan..hehehe...main drwing best sgt2...mcm dak2 lak aku rase...lepas siap yg aku punye,,aku ajar shiqa cian dia..mase mula main tu dia muntah...lepas dh okes..br dialeh main blik..tu aku duk ajar dia color..hehehe....

Apepun banyak kenangan di Gambang..moga Allah permudahkan segala-galanya..moga semua family tu akan jd family aku..aku terharu sangat sebab diorg leh terima aku..diorg dh anggap aku adk diorg..dan kpd si adk tu..hahaha..jgn jeles ye..kehkehkehkeh....thanks sgt2 Ayah n mak sb terima ash seadanya...kat Abg pi n kak long,abg di n kak deli,abg mi n kak ja,abg din n kak yanie, n bakal2 anak buah sekalian...mk su terharu sgt2..hehehe..xder paper ag dh dapat gelaran mk su...


p/s - semoga kite semua leh kumpul lg mcm ni..doakan ade jodoh antara aku dan dia..amin...
 

Erti Perjalanan Hidup Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal