Friday, March 11, 2011

Pasrah Segalanya...

Posted by Ash at 9:46 AM 0 comments Links to this post
Pernah hati ini terguris 
Dengan fitnah dan tohmahan menghiris
Sehingga terasa diri ini hina
Kerana tiada siapa yang sudi membela
Kutabahkan hatiku harungi hidup
Biarpun tiada siapa yang menemani
Keseorangan aku di lautan sepi
Ditinggalkan mereka yang aku percayai

Namun ku tahu ada hikmahnya
Setiap segala yang menimpa diri
Kuserahkan segala padaMu Tuhan
Yang berkuasa jua mencipta
Kerana engkau MAha Mengetahui 
SEgala apa yang terbuku di hati

C/O:Ya Allah tidakku terdaya lagi
Menahan dugaan yang mencabar ini
Terasa bagai noktah telah kutemui
Mengakhiri segala yang telah aku mulai
Ya Allah engkau lindungilah aku
Bekalkanlah daku dengan limpahan iman
Agar tabahku menghadapi dugaan
Agar tidakku berhenti di pertengahan

Kini di sini aku berdiri
Bersama harapan yang tulus suci
Agar terbitlah kembali menteri pagi
Setelah malamku berkalut benci

Monday, March 07, 2011

Mr Bob Dari En Kekasih.....

Posted by Ash at 4:49 PM 0 comments Links to this post
Hujung minggu baru ni aku kuar ngan en kekasih pergi cari kemeja n kain pasang...kira ktorg g shopping ar kat sogo...mak ai..kalah aku..en kekasih shopping..smpai 4 helai baju aritu dia rembat...hehehe....dh lah susah nk cari kemeja dia...byk yg ade kat sogo saiz besar2...dia bkn main ag nk saiz kecik..S tu...ah xkira kena pakai M..br smart sikit...hehehe...ikut suka aku je kan...tp xpe dia ikut je..janji dia selesa..


Mase kitorg on the way cari kain pasang tu..ktorg lalu ar kat pasar malam jalan TAR tu...pastu en kekasih tertengok ade gerai org jual teddy bear...pastu dia taye nk x spangebob...hehehe....mau xnk..dh lame aku mintak ngan dia..br aritu ktorg jumpe..hehehe...suka sgt2 sb dpt bantal bucut baru..skg miki dh ade kawan baru...aku bg name dia mr bob...sesuai sungguh mr bob ngan en kekasih...sb 22 suka  senyum..hahahaha...nk tgk mcm mn mr bob tgk kat bawah ni...hahahaha...cume hidung je lain..

hahaha...sama kan...kihkihkih..pandai en kekasih pilihkan..mr bob hidung panjang..mcm pinokio je..hehehe...skg miki n anak2 adk syu dh ade kawan baru..comey je mr bob ni..skg kena belajor peluk mr bob lak..tp xterbiase ag ar..mlm first cian dia kena campok tepi sb dh biase peluk miki...bgtau kat en kekasih..dia kate campak bob dia er..sori ye..xsedor pun mase tu...ape pun aku suka sgt..


p/s: buat en kekasih...thanks tau  bg mr bob kat i..leh jd wakil kn...wakil en kekasih..kalu nk marah en kekasih..leh tumbuk2 mr bob tu..hahaha..lepas geram kat mr bob..cian ar plak kat bob..ish2 xpatutkan..hahahaha






Opis Baru.... Environment Baru....

Posted by Ash at 10:12 AM 0 comments Links to this post
1 mac 2011..alhamdulilah akhirnya aku dapat jugak keje baru as account executive di visikurnia consuladated sdn bhd....walaupun opis xder ramai staff lagi..tp aku xbosan keje kat sini..first day dh ade devivery report yg perlu di settle kn...then first time aku kena prepare cek..lawak pun ade...sb cek mula2 yg aku buat tu tersalah ejaan...aduh xpasal2 cek tu kena cancel...hahahaha....tp seronok environment kat sini..xramai org..n keje pun xbyk ag..sb bisness br bulan 2 start..jd duit masuk masih kurang..then nk byr ape2..kena tgu payment masuk dulu...nti payment dh masuk mesti aku dh start bz...hehehehe......

p/s: yg paling best sb xyah duk ngadat IT dh..walaupun akaun agak pening tp aku happy... ;)

Friday, March 11, 2011

Pasrah Segalanya...

Pernah hati ini terguris 
Dengan fitnah dan tohmahan menghiris
Sehingga terasa diri ini hina
Kerana tiada siapa yang sudi membela
Kutabahkan hatiku harungi hidup
Biarpun tiada siapa yang menemani
Keseorangan aku di lautan sepi
Ditinggalkan mereka yang aku percayai

Namun ku tahu ada hikmahnya
Setiap segala yang menimpa diri
Kuserahkan segala padaMu Tuhan
Yang berkuasa jua mencipta
Kerana engkau MAha Mengetahui 
SEgala apa yang terbuku di hati

C/O:Ya Allah tidakku terdaya lagi
Menahan dugaan yang mencabar ini
Terasa bagai noktah telah kutemui
Mengakhiri segala yang telah aku mulai
Ya Allah engkau lindungilah aku
Bekalkanlah daku dengan limpahan iman
Agar tabahku menghadapi dugaan
Agar tidakku berhenti di pertengahan

Kini di sini aku berdiri
Bersama harapan yang tulus suci
Agar terbitlah kembali menteri pagi
Setelah malamku berkalut benci

Monday, March 07, 2011

Mr Bob Dari En Kekasih.....

Hujung minggu baru ni aku kuar ngan en kekasih pergi cari kemeja n kain pasang...kira ktorg g shopping ar kat sogo...mak ai..kalah aku..en kekasih shopping..smpai 4 helai baju aritu dia rembat...hehehe....dh lah susah nk cari kemeja dia...byk yg ade kat sogo saiz besar2...dia bkn main ag nk saiz kecik..S tu...ah xkira kena pakai M..br smart sikit...hehehe...ikut suka aku je kan...tp xpe dia ikut je..janji dia selesa..


Mase kitorg on the way cari kain pasang tu..ktorg lalu ar kat pasar malam jalan TAR tu...pastu en kekasih tertengok ade gerai org jual teddy bear...pastu dia taye nk x spangebob...hehehe....mau xnk..dh lame aku mintak ngan dia..br aritu ktorg jumpe..hehehe...suka sgt2 sb dpt bantal bucut baru..skg miki dh ade kawan baru...aku bg name dia mr bob...sesuai sungguh mr bob ngan en kekasih...sb 22 suka  senyum..hahahaha...nk tgk mcm mn mr bob tgk kat bawah ni...hahahaha...cume hidung je lain..

hahaha...sama kan...kihkihkih..pandai en kekasih pilihkan..mr bob hidung panjang..mcm pinokio je..hehehe...skg miki n anak2 adk syu dh ade kawan baru..comey je mr bob ni..skg kena belajor peluk mr bob lak..tp xterbiase ag ar..mlm first cian dia kena campok tepi sb dh biase peluk miki...bgtau kat en kekasih..dia kate campak bob dia er..sori ye..xsedor pun mase tu...ape pun aku suka sgt..


p/s: buat en kekasih...thanks tau  bg mr bob kat i..leh jd wakil kn...wakil en kekasih..kalu nk marah en kekasih..leh tumbuk2 mr bob tu..hahaha..lepas geram kat mr bob..cian ar plak kat bob..ish2 xpatutkan..hahahaha






Opis Baru.... Environment Baru....

1 mac 2011..alhamdulilah akhirnya aku dapat jugak keje baru as account executive di visikurnia consuladated sdn bhd....walaupun opis xder ramai staff lagi..tp aku xbosan keje kat sini..first day dh ade devivery report yg perlu di settle kn...then first time aku kena prepare cek..lawak pun ade...sb cek mula2 yg aku buat tu tersalah ejaan...aduh xpasal2 cek tu kena cancel...hahahaha....tp seronok environment kat sini..xramai org..n keje pun xbyk ag..sb bisness br bulan 2 start..jd duit masuk masih kurang..then nk byr ape2..kena tgu payment masuk dulu...nti payment dh masuk mesti aku dh start bz...hehehehe......

p/s: yg paling best sb xyah duk ngadat IT dh..walaupun akaun agak pening tp aku happy... ;)
 

Erti Perjalanan Hidup Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal