Monday, January 03, 2011

Family Day At Gambang

Posted by Ash at 5:53 PM
25.12.2010 Pada mulanya berat hati gak nk g gambang..lebih2 ag..family dia nk jumpe...tu yang xmo..takut pun ade..tp lepas akk ipar dia ckp..yg ayah dia nk jumpe sangat2...takut xsempat..aku dh xsedap hati...puas dk mikir..timbal semua yer...aku pun bg ar keputusan aku ikut...tp syaratnya dia pun kena ikut sama...nasib baik dia setuju...n kami bertolak ptg jumaat ke gambang...dlm kul 9 ktorg smpai sana...









Tak tau ar nk letak mana muka masa smpai tu..semua tengah tunggu kami sampai...dia lak leh main2 kn aku..har2..ie geram je..siap akk ipar dia rakam ag ketibaan ktorg..malu yer...tp aku suka tgk family dia..semua happening..semua ok ngan aku...tp mlm tu aku xleh tido..maybe sb bertukar tempat kot..tu yg jd mcm tu....sempat ag msj dia...elok sgt..aku dlm bilik..dia kat ruang tamu...duk msj2..bile akk dia taye leh aku jwb ..bkn msj ngan dia...hahaha..konon coverline..hahahaha...

Esok yer kami ke gambang water park..dia lak ke kenduri mahzan n ann...tp nmpak sgt dia berat nk tinggal mase tu..hahaha...perasan yer aku...lalalala..tp mmg betul pun..nk leh dia pg tu byk sungguh dia berhenti..nk suh abg di jalan dulu...coz aku naik keta ngan abg di..malu aku..kena sakat ngan abg di n kak deli..hahahaha.....buat xtau je ar...senyum je tu paling bagus....

Sepanjang di Gambang WaterPark best gak ar.tp aku mmg jenis xsuka suasana ramai org..jd aku xmandi pun..aku just duk kat pondok..ngan mak ayah n kak long n abg long dia..kami just borak2..smbil tgk yg lain mandi...hehehe...sampai kak deli majuk ngan aku..gara-gara aku xmo mandi....ape daya aku mmg xleh..nti xpasal2 aku demam..sape yg susah...tu pun mlm tu aku dh gastrik...

Petang tu balik dr gambang waterpark..kepala dh pening2..tp aku tahan gak..duk rehat2 smbil borak2 ngan kak yanie n kak deli...last2 xtahan sgt aku mintak panadol aktifast ngan kak deli..lepas makan 2 bijik okes sikit..tp yg pelik lepas tu makin sakit...hahaha...sb yer nk tau x..sb aku xmakan...makan pun sikit je..sb kepala dh terlalu byk pikir..dh tu apelagi..gastrik ar jawab yer..

Lepas magrib tu kak deli tolong urutkan..kepala mcm nk pecah...sakit sangat2, dada pun sakit gak..kaki n tangan dh sejuk..kak deli urut bg okes sikit...dlm setengah jam br okes..tp time nk amik air semayang mak ai..sejuk amat ni..tp tahan je ar...mase tu cian kat dia..dia taye aku wat xtau je..xbaik aku kan...last2 mase aku suh wanie mintak baju sejuk..dia nk bg sendiri...mase tu br borak ngan dia..bimbang jugak ke..hahahaha...

Malam tu aku gagahkan jugak..xmo nampak lemah ngat depan dia..aku main gak game yg kak deli aturkan..hehehe...main drwing best sgt2...mcm dak2 lak aku rase...lepas siap yg aku punye,,aku ajar shiqa cian dia..mase mula main tu dia muntah...lepas dh okes..br dialeh main blik..tu aku duk ajar dia color..hehehe....

Apepun banyak kenangan di Gambang..moga Allah permudahkan segala-galanya..moga semua family tu akan jd family aku..aku terharu sangat sebab diorg leh terima aku..diorg dh anggap aku adk diorg..dan kpd si adk tu..hahaha..jgn jeles ye..kehkehkehkeh....thanks sgt2 Ayah n mak sb terima ash seadanya...kat Abg pi n kak long,abg di n kak deli,abg mi n kak ja,abg din n kak yanie, n bakal2 anak buah sekalian...mk su terharu sgt2..hehehe..xder paper ag dh dapat gelaran mk su...


p/s - semoga kite semua leh kumpul lg mcm ni..doakan ade jodoh antara aku dan dia..amin...

0 comments on "Family Day At Gambang"

Post a Comment

Monday, January 03, 2011

Family Day At Gambang

25.12.2010 Pada mulanya berat hati gak nk g gambang..lebih2 ag..family dia nk jumpe...tu yang xmo..takut pun ade..tp lepas akk ipar dia ckp..yg ayah dia nk jumpe sangat2...takut xsempat..aku dh xsedap hati...puas dk mikir..timbal semua yer...aku pun bg ar keputusan aku ikut...tp syaratnya dia pun kena ikut sama...nasib baik dia setuju...n kami bertolak ptg jumaat ke gambang...dlm kul 9 ktorg smpai sana...









Tak tau ar nk letak mana muka masa smpai tu..semua tengah tunggu kami sampai...dia lak leh main2 kn aku..har2..ie geram je..siap akk ipar dia rakam ag ketibaan ktorg..malu yer...tp aku suka tgk family dia..semua happening..semua ok ngan aku...tp mlm tu aku xleh tido..maybe sb bertukar tempat kot..tu yg jd mcm tu....sempat ag msj dia...elok sgt..aku dlm bilik..dia kat ruang tamu...duk msj2..bile akk dia taye leh aku jwb ..bkn msj ngan dia...hahaha..konon coverline..hahahaha...

Esok yer kami ke gambang water park..dia lak ke kenduri mahzan n ann...tp nmpak sgt dia berat nk tinggal mase tu..hahaha...perasan yer aku...lalalala..tp mmg betul pun..nk leh dia pg tu byk sungguh dia berhenti..nk suh abg di jalan dulu...coz aku naik keta ngan abg di..malu aku..kena sakat ngan abg di n kak deli..hahahaha.....buat xtau je ar...senyum je tu paling bagus....

Sepanjang di Gambang WaterPark best gak ar.tp aku mmg jenis xsuka suasana ramai org..jd aku xmandi pun..aku just duk kat pondok..ngan mak ayah n kak long n abg long dia..kami just borak2..smbil tgk yg lain mandi...hehehe...sampai kak deli majuk ngan aku..gara-gara aku xmo mandi....ape daya aku mmg xleh..nti xpasal2 aku demam..sape yg susah...tu pun mlm tu aku dh gastrik...

Petang tu balik dr gambang waterpark..kepala dh pening2..tp aku tahan gak..duk rehat2 smbil borak2 ngan kak yanie n kak deli...last2 xtahan sgt aku mintak panadol aktifast ngan kak deli..lepas makan 2 bijik okes sikit..tp yg pelik lepas tu makin sakit...hahaha...sb yer nk tau x..sb aku xmakan...makan pun sikit je..sb kepala dh terlalu byk pikir..dh tu apelagi..gastrik ar jawab yer..

Lepas magrib tu kak deli tolong urutkan..kepala mcm nk pecah...sakit sangat2, dada pun sakit gak..kaki n tangan dh sejuk..kak deli urut bg okes sikit...dlm setengah jam br okes..tp time nk amik air semayang mak ai..sejuk amat ni..tp tahan je ar...mase tu cian kat dia..dia taye aku wat xtau je..xbaik aku kan...last2 mase aku suh wanie mintak baju sejuk..dia nk bg sendiri...mase tu br borak ngan dia..bimbang jugak ke..hahahaha...

Malam tu aku gagahkan jugak..xmo nampak lemah ngat depan dia..aku main gak game yg kak deli aturkan..hehehe...main drwing best sgt2...mcm dak2 lak aku rase...lepas siap yg aku punye,,aku ajar shiqa cian dia..mase mula main tu dia muntah...lepas dh okes..br dialeh main blik..tu aku duk ajar dia color..hehehe....

Apepun banyak kenangan di Gambang..moga Allah permudahkan segala-galanya..moga semua family tu akan jd family aku..aku terharu sangat sebab diorg leh terima aku..diorg dh anggap aku adk diorg..dan kpd si adk tu..hahaha..jgn jeles ye..kehkehkehkeh....thanks sgt2 Ayah n mak sb terima ash seadanya...kat Abg pi n kak long,abg di n kak deli,abg mi n kak ja,abg din n kak yanie, n bakal2 anak buah sekalian...mk su terharu sgt2..hehehe..xder paper ag dh dapat gelaran mk su...


p/s - semoga kite semua leh kumpul lg mcm ni..doakan ade jodoh antara aku dan dia..amin...

No comments:

Post a Comment

 

Erti Perjalanan Hidup Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal