Friday, October 14, 2011

Natural Fibre Drink

Posted by Ash at 1:58 PM 0 comments Links to this post

Natural Fibre Drink


Natural Fibre Drink ( Soluble ) 
15 Sachets / 15g each
Product Classified As Food Under Food Act 
Hanya Rm 55.00 (RM 59.90 / RM 65.90 ( S & S )

CATALYST NATURAL FIBRE DRINK membantu :
* Meningkatkan sistem pertahanan tubuh* Mengekalkan sistem penghadaman yang sihat* Meningkatkan fungsi usus dengan cara menyeimbangkan mikroflora* Mengurangkan sembelit & meningkat kan pergerakan usus* Mengatasi masalah diarea(cirit)* Mengurangkan serum kolestrol & diabetes(kencing manis)* Membolehkan nutrien diserap dengan sempurna* Membersihkan darah daripada toksin sekaligus membersihkan darah* Mencegah jangkitan yang disebabkan kuman merbahaya
Bagi sesiapa yang mengalami masalah penghadaman& pencernaan seperti masalah sukar untuk buang air anda adalah disarankan untuk mengambil CATALYST NATURAL FIBRE DRINK.
- Cara Pengambilan CATALYST NATURAL FIBRE DRINK*Tuangkan satu sachet Fibre Drink ke dalam cawan yg berisi air suam (150 ml)*Kacau sebati dan minum dengan segera*Seeloknya diambil pagi/malam sebelum tidur
*elakkan penggunaan air yang terlalu panas*

Collagen Enriched with Vitamin C

Posted by Ash at 1:56 PM 0 comments Links to this post


Collagen Enriched with Vitamin C15 Sachets / 3g each Product Classified As Food Under Food Act . 
Hanya RM 55.00 (RM 59.90 / RM 65.90 ( S & S )


APA ITU COLLAGEN?
Collagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai :
- Perekat dalam badan. Ia memberikan struktur kepada badan,- Melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut serta menyambungkan dengan tulang badan- Collagen dalam badan kita akan mengalami penyusutan apabila umur kita semakin meningkat kebiasaannya pada tahap 20-an dan ke atas- Pengambilan supplement collagen perlu diambil dari segi pengambilan makanan yang terdiri dari sumber collagen/supplemen tambahan(catalyst collagen)




KESAN-KESAN PENYUSUTAN KADAR COLLAGEN:
- Kulit mula hilang keanjalan semulajadi&tanda2 awal kedutan mula jelas kelihatan- Menganggu bahagian badan lain terutamanya dalam penjanaan semula tisu2 lembut- Kesukaran pengangkutan toksin dari sel ke sistem limfa- Menghalang pergerakan nutrisi dan hidrasi


KELEBIHAN dan KESAN Pengambilan Catalyst Collagen?
- Mengurangkan bilangan, kepadatan dan kejelasan kedutan- Memastikan keanjalan dan kesegaran kulit- Mengembalikan kesegaran dan keremajaan kulit- Mengatasi masalah kulit kusam,berminyak, kering dan berkedut- Membantu melicinkan tumit merekah dan kuku malap&mudah patah- Menyubur dan menyihatkan rambut agar kelihatan hebat dan berkilau- Membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap maksima- Menghilangkan parut-parut lama dan kesan jerawat- Mengurangkan selulit dan memastikan kulit sentiasa cantik- Minda lebih cergas dan pergerakan tubuh menjadi lebih lancar- Badan akan rasa lebih cergas dan bertenaga

Virgin Coconut Oil - Pure Oil Liquid

Posted by Ash at 1:55 PM 0 comments Links to this post

VCO - PURE OIL LIQUID


Virgin Coconut Oil - Pure Oil LiquidNett : 120 mlProduct Classified As Food Under Food ActOffer RM 37.00 (RM 39.90 / RM 43.90 ( S & S )

Cara pengambilan VCO Pure OilL :
- 2 kali sehari (1x pagi & 1x malam)
- gunakan camca teh-ia dalam bentuk cecair
- boleh disapu ke muka 2/3 kali seminggu sebelum tidur
- boleh disapu ke tempat2 yang bermasalah spt:kulit kering/strechmark dll

Virgin Coconut Oil - Softgel Capsules

Posted by Ash at 1:53 PM 0 comments Links to this post

Virgin Coconut Oil - Softgel Capsules60 Softgel Capsules / 500mg eachProduct Classified As Food Under Food ActOffer RM37.00 (RM 39.90 / RM 43.90 ( S & S )

Fungsi & Khasiat VIRGIN COCONUT OIL(VCO) keluaran Catalyst :

Untuk kegunaan luaran :

1 . Dapat membantu mengurangkan berat badan
2 . Menghasilkan tenaga segera&sentiasa segar
3 . Melembut dan mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit
4 . Sangat bagus untuk masalah jerawat&jeragat serta parut2 lama
5 . Mengatasi masalah kulit berminyak
6 . Mengatasi masalah sakit kulit pada kemaluan(masalah keputihan)

Untuk kegunaan dalaman :

1 . Mencegah risiko penyakit jantung&kadar kolestrol yg tinggi
2 . Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin dan asid amino
3 . Melegakan pernafasan
4 . Melawaskan pembuangan air besar dan air kecil
5 . Mengurangkan keadaan mudah lapar
6 . Melancarkan kitaran haid& menyeimbangkan hormon
7 . Sebagai agen pelincir dalam hubungan suami-isteri
8 . Memperbaiki kandungan asid dalam rahim
9 . Mengekalkan kesuburan bagi kaum lelaki/wanita terutamanya yang telah berkahwin
10 . Amat baik bagi mengatasi masalah MONOPOS bagi kaum wanita(memperlambatkan proses)

Cara pengambilan VCO Softgel :
- 2 kali sehari (1x pagi & 1x malam)
- Juga boleh diambil 2 biji kapsul sekaligus
- Ia dalam bentuk kapsul lembut yg mudah ditelan
- Boleh disapu ke muka 2/3 kali seminggu sebelum tidur
(cucuk kapsul lembut guna jarum)
- Seelok2nya ambil bersama air suam/air kosong

Jika anda konsisten mengambil kapsul ini, insyallah, kesannya akan diperoleh dalam masa yang singkat tetapi ia juga bergantung kepada sistem/hormon individu tersebut. Kesan-kesan sampingan juga adalah berlainan bagi setiap individu mengikut masalah yang dihadapi.


bg yg berminat blh call/sms : 012-9589914

Sunday, July 24, 2011

4 June 2011 Hanya Tinggal Satu Langkah je lagi..

Posted by Ash at 3:28 PM 0 comments Links to this post
hehe...dah lame xupdate blog ni...akhir2 ni asyik bz je ngan bos nk g travel lagi..macam2 r...erm..harini nk citer pasal tarikh 4 June 2011..nk kate happy pun ade gementar pun ade...macam tak percaya akhirnya aku menjadi tunangan pada wan mohd sofie..8 bulan kami menyemai cinta akhirnya kami ditunangkan...majlis serbe sederhana..aku happy sangat2...

Segala persiapan yg aku buat biase2 je..hantaran 9 berbalas 7 dr pihak lelaki...semua ahli keluarga datang..seronok sangat leh kumpul ramai2..yg best ye baju tu akk ipar aku yg wat..walaupun simple tp tetap nampak cantik..dengan make up hasil tangan aku sendiri..selama ni asyik duk make up org je...harini aku make up sendiri...puas sangat2...biar ar org xpuji pun janji bie aku puji...aku nmpak cantik hahahaha.....ni koleksi gambar tunang ktorg...hehehe






Majlis kami just agendanya sarung cincin je...tarikh nk langsung,berapa hantaran semua serah kat kami...hehehe...bile kami nk kawin tu kena tguuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....hehehe

p/s - doakan kami cepat2 naik pelamin ye amin......

Tuesday, April 19, 2011

Persiapan...

Posted by Ash at 10:42 AM 0 comments Links to this post
wah dah lame xupdate blog ni...bz lah katekan..tp aku xupdate sb xder citer sgt nk tulis..hehehe....tp kali ni ade citer...PERSIAPAN!!! ..boleh dikatakan..dh settle 80% alhamdulilah..syukur sgt2...Allah permudahkan segalanya..xder ar aku nk pening2 ag...byk dh settle...dr segi hantaran akk dia yg buat...tuk tirai my mami yg akan settlekan..then yg paling aku terkejut en kekasih leh dh siap beli cincin..laju benor dia...hehe..tp xper r..dia xmo last2 minit bagus jugak dia cari awal2..

Cuti 3 hari br ni..aku blik kg..aku dh bincang semua ngan umi..n umi pun setuju ngan semua tu..kos pun umi kate xabis byk..umi bising kalu kos byk..hehe..tp yg paling suka umi nk sponser separuh..lagi aku lega...syukur alhamdulilah Allah murahkan rezeki kami..kite nk wat mdr baik kan..mestilah Allah suka...mami pun byk bg cadangan itu ini...tp aku xabis ag discuss ngan en kekasih...lg pun aku br blik dr kg..past ni kena jumpe dia ar..bincang ape yg patut..hehe...tp xabis kat situ gak..lepas satu ni selesai..dh kena start beli untuk persiapan satu ag...lg byk nk pakai duit..sempat x aku nk prepared ni...tp insyaAllah ade r tu rezeki dr Allah...sabar je ar...

P/s: untuk en kekasih...byk tau nk pakai duit...tp xpe bie kn byk duit...hahahaha...nti sponser cyg er...hahahaha

Friday, March 11, 2011

Pasrah Segalanya...

Posted by Ash at 9:46 AM 0 comments Links to this post
Pernah hati ini terguris 
Dengan fitnah dan tohmahan menghiris
Sehingga terasa diri ini hina
Kerana tiada siapa yang sudi membela
Kutabahkan hatiku harungi hidup
Biarpun tiada siapa yang menemani
Keseorangan aku di lautan sepi
Ditinggalkan mereka yang aku percayai

Namun ku tahu ada hikmahnya
Setiap segala yang menimpa diri
Kuserahkan segala padaMu Tuhan
Yang berkuasa jua mencipta
Kerana engkau MAha Mengetahui 
SEgala apa yang terbuku di hati

C/O:Ya Allah tidakku terdaya lagi
Menahan dugaan yang mencabar ini
Terasa bagai noktah telah kutemui
Mengakhiri segala yang telah aku mulai
Ya Allah engkau lindungilah aku
Bekalkanlah daku dengan limpahan iman
Agar tabahku menghadapi dugaan
Agar tidakku berhenti di pertengahan

Kini di sini aku berdiri
Bersama harapan yang tulus suci
Agar terbitlah kembali menteri pagi
Setelah malamku berkalut benci

Monday, March 07, 2011

Mr Bob Dari En Kekasih.....

Posted by Ash at 4:49 PM 0 comments Links to this post
Hujung minggu baru ni aku kuar ngan en kekasih pergi cari kemeja n kain pasang...kira ktorg g shopping ar kat sogo...mak ai..kalah aku..en kekasih shopping..smpai 4 helai baju aritu dia rembat...hehehe....dh lah susah nk cari kemeja dia...byk yg ade kat sogo saiz besar2...dia bkn main ag nk saiz kecik..S tu...ah xkira kena pakai M..br smart sikit...hehehe...ikut suka aku je kan...tp xpe dia ikut je..janji dia selesa..


Mase kitorg on the way cari kain pasang tu..ktorg lalu ar kat pasar malam jalan TAR tu...pastu en kekasih tertengok ade gerai org jual teddy bear...pastu dia taye nk x spangebob...hehehe....mau xnk..dh lame aku mintak ngan dia..br aritu ktorg jumpe..hehehe...suka sgt2 sb dpt bantal bucut baru..skg miki dh ade kawan baru...aku bg name dia mr bob...sesuai sungguh mr bob ngan en kekasih...sb 22 suka  senyum..hahahaha...nk tgk mcm mn mr bob tgk kat bawah ni...hahahaha...cume hidung je lain..

hahaha...sama kan...kihkihkih..pandai en kekasih pilihkan..mr bob hidung panjang..mcm pinokio je..hehehe...skg miki n anak2 adk syu dh ade kawan baru..comey je mr bob ni..skg kena belajor peluk mr bob lak..tp xterbiase ag ar..mlm first cian dia kena campok tepi sb dh biase peluk miki...bgtau kat en kekasih..dia kate campak bob dia er..sori ye..xsedor pun mase tu...ape pun aku suka sgt..


p/s: buat en kekasih...thanks tau  bg mr bob kat i..leh jd wakil kn...wakil en kekasih..kalu nk marah en kekasih..leh tumbuk2 mr bob tu..hahaha..lepas geram kat mr bob..cian ar plak kat bob..ish2 xpatutkan..hahahaha






Opis Baru.... Environment Baru....

Posted by Ash at 10:12 AM 0 comments Links to this post
1 mac 2011..alhamdulilah akhirnya aku dapat jugak keje baru as account executive di visikurnia consuladated sdn bhd....walaupun opis xder ramai staff lagi..tp aku xbosan keje kat sini..first day dh ade devivery report yg perlu di settle kn...then first time aku kena prepare cek..lawak pun ade...sb cek mula2 yg aku buat tu tersalah ejaan...aduh xpasal2 cek tu kena cancel...hahahaha....tp seronok environment kat sini..xramai org..n keje pun xbyk ag..sb bisness br bulan 2 start..jd duit masuk masih kurang..then nk byr ape2..kena tgu payment masuk dulu...nti payment dh masuk mesti aku dh start bz...hehehehe......

p/s: yg paling best sb xyah duk ngadat IT dh..walaupun akaun agak pening tp aku happy... ;)

Monday, February 28, 2011

Cincin merisik....

Posted by Ash at 12:59 PM 0 comments Links to this post




Nak di jadikan citer lawak pun ade...hehehe...en kekasih bgtau aku yg mak dia nk datang merisik..lepas abis2 bincang...aku ckp xpe r..datang time raya cina ni..senang aku pun blik kg seminggu....mase bincang2 tu aku dh cakap kat dia..xyah ar cincin merisik..suh mak dtg biase2 je...dia ckp nti bincang ngan mak dia dulu mcm2 mn...

Last2 dia ckp mase ktorg kuar makan..mak suh taye saiz ape..dh r aku ni jenis mas2 aku xtau sgt...aku ckp je xtau...tp mase aku pg umah akk dia ...akk dia suh test ar cincin dia..hehehe...nasib muat n tu ar saiz ye yg akk dia ckp kat mak dia.....aku ckp ikut je ar...org nk bg aku amik je r....

4 Februari 2011 alhamdulilah aku selamat dipinang oleh Wan Mohd Sofie...suka sgt2..xterkata perasaan ni..mcm mimpi pun ade...lepas sesi perbincangan antara family dia n family aku...umi panggil aku suh naik atas...aku pun ikut je..igtkan nk kenal2..tp mmg dh kenal pun...tp yg paling terkejut...umi suh duduk dekat umi then mak dia nk sarungkan cincin...punye ar aku terkejut...dh mcm org bertunang dh ni....

Aku hulur je ar jari..mak dia nk sarungkan..tp yg lawak..campur ngan malu ade gak..cincin tu ketat sikit...jd mak dia sarungkan separuh..aku yg tolak bg masuk..hehehe...mmg nk gelak pun ade...tp cincin tu selamat jugak kat jari manis aku....kalu ikutkan umi..dh kira bertunang..tp ktorg tetap dh tetapkan tarikh tunang bile...n semua persediaan n ape2 je..ktorg uruskan sendiri...insyaAllah doakan semua itu berjalan dengan lancar dan diredhai Allah..amin....

p/s - Alhamdulilah ape yg dirancang setakat ni berjalan dengan lancar...Allah maha mengetahui ape yg terbaik..n tuk en kekasih...thanks a lot sb sudi pinang daku.....hehehehe....

Monday, January 24, 2011

Nape Tak Jadi

Posted by Ash at 11:50 AM 0 comments Links to this post
Semalam... aku dapat tau satu favorite En Kekasih...dia suka makan pucuk paku masak kicap.... hohohoho...akk ipar dia yg bgtau...erm..arini aku dh janji nk masak tuk dia..sb dh lame xmasak..dia mintak masak labu air je...orait je..labu air senang je..walaupun aku n hawa xleh makan labu air..nti angin..tp aku masak jugak sb dia nk makan...dia dh ckp...kalu aku xleh makan xyah ar..tp aku degil..mn leh ajor manja2 sgt tubuh ni..kena ajar kuat sikit...hahaha

Yang nk di jadikan citer..dh ar blik keje lewat sb teman dik syu ade keje nk kena settlekan..balik umah lepas solat isyak terus masak..hawa dh bawak blik nasi bryiani dan nasi dagang kat joar..mula2 en kekasih ckp gak..xyah ar masak kalu nasi tu dh byk..kn bazir lak..tp aku dh niat nk masak..jd aku masak gak..smpai kul 9 br settle masak...lepas aku bg kat dia..br r ktorg makan...

Tp yg agak sedih..pucuk paku tu en kekasih ckp tak bape jd..huhuhu..cedih ar...aku xmo dh masak..dh ar first time masak mdr tu..dgn aku xmakan lg..huhuhu..cedih sgt rase hati..en kekasih ade ckp..alah first time wat kn..nti pasni wat ag..mesti jd..xmo dh..biar ar..kalu dia nk makan..suh mak dia je r masak..aku xreti..dr malu xjd..baik xyah...hehe....

p/s : nk wat mcm mn..nk wat surprise konon..tp xjd..hampe je... :((

Friday, January 07, 2011

Steamboat

Posted by Ash at 5:47 PM 0 comments Links to this post
02.01.2011..Saat2 kebosanan mcm ni..tetibe kak deli call..taye watpe kat umah...pastu abg di taye bile nk belanje makan steamboat...teringat janji nk belanje kak deli n abg di...jadi petang tu plan ngan hawa ajak si dia..pg flamingo...aku bawak hawa dia bawak syed...joar xleh pg ar plak demam..kesian lak...









Wah puas hati makan...smpai masing2 kembung..xlarat nk telan dh...dia just jaga periuk je...leh tahan gak dia makan...abg di n kak deli vegetarian la plak..hahaha...tp masih mantap ag..makan selagi leh makan....hawa slow je makan...jurus gtu..si syed xpandang kiri kanan dh...balun makan je keje dia..hahaha....

Si semek lak...malu2 ngan mok su n makcik hawa..makan nasi pun xabis anje ni...tp time dia dh xmalu..aiskrim wah byk dia makan..hehehehe...comey je semek ni..geram aku...rase nk peluk2 je...hehehe...tp dia dh pesan kalu mok su nk mai jgn ajok pok su...hahaha cian pok su dia...kena tinggal...xder makna yer poksu dia xmo ikut...mesti ikut punye..hahaha...

p/s - hahaha yg lawak yer ade yg jeles..nk suh belanje ag lepas ni...xmo dh..sape yg nk tuntut tu..kena tuntut ngan cik abg ye...padan muka dia...kehkehkeh...assistant no bajet dh...sori to kak sah...suh poksu belanje er bln 2 ni..

Ratu Syahadah...7/1/2011 jumaat 5.46p.m.....

Andai Dia JodohKu...

Posted by Ash at 10:50 AM 0 comments Links to this post
"Ya Allah, ampunkan dosa-dosaku, dosa-dosa kedua ibubapaku, dosa guru-guruku, dan dosa sahabat-sahabatku. Selamatkanlah kami daripada azab kubur dan nerakaMu. Ya, Allah, Kau pimpinlah hatiku ini dalam mencari rahmat dan redhaMu. Bantulah aku dalam membuat keputusan yang bakal merubah masa depanku. Ya Rahman, andai benar dia milikku, namanya yang tercatat di Luh Mahfuz menjadi pasanganku, dirinya yang telah Kau suratkan menjadi pembimbingku, maka Kau bukalah pintu hatiku untuk menerimanya. Tenangkan hatiku andai keputusanku ini benar, dan berikan petunjukmu agar aku tidak tersasar dari jalanMu Ya Robb. Namun, andai bukan dia yang sepatutnya aku dampingi, maka jauhikan aku dari dirinya, kuatkan hatiku untuk menerima ketentuanMu. Kerana aku yakin, Kau Maha Mengetahui apa yang terbaik buat hambaMu yang hina ini. Amiinn."

Monday, January 03, 2011

Family Day At Gambang

Posted by Ash at 5:53 PM 0 comments Links to this post
25.12.2010 Pada mulanya berat hati gak nk g gambang..lebih2 ag..family dia nk jumpe...tu yang xmo..takut pun ade..tp lepas akk ipar dia ckp..yg ayah dia nk jumpe sangat2...takut xsempat..aku dh xsedap hati...puas dk mikir..timbal semua yer...aku pun bg ar keputusan aku ikut...tp syaratnya dia pun kena ikut sama...nasib baik dia setuju...n kami bertolak ptg jumaat ke gambang...dlm kul 9 ktorg smpai sana...









Tak tau ar nk letak mana muka masa smpai tu..semua tengah tunggu kami sampai...dia lak leh main2 kn aku..har2..ie geram je..siap akk ipar dia rakam ag ketibaan ktorg..malu yer...tp aku suka tgk family dia..semua happening..semua ok ngan aku...tp mlm tu aku xleh tido..maybe sb bertukar tempat kot..tu yg jd mcm tu....sempat ag msj dia...elok sgt..aku dlm bilik..dia kat ruang tamu...duk msj2..bile akk dia taye leh aku jwb ..bkn msj ngan dia...hahaha..konon coverline..hahahaha...

Esok yer kami ke gambang water park..dia lak ke kenduri mahzan n ann...tp nmpak sgt dia berat nk tinggal mase tu..hahaha...perasan yer aku...lalalala..tp mmg betul pun..nk leh dia pg tu byk sungguh dia berhenti..nk suh abg di jalan dulu...coz aku naik keta ngan abg di..malu aku..kena sakat ngan abg di n kak deli..hahahaha.....buat xtau je ar...senyum je tu paling bagus....

Sepanjang di Gambang WaterPark best gak ar.tp aku mmg jenis xsuka suasana ramai org..jd aku xmandi pun..aku just duk kat pondok..ngan mak ayah n kak long n abg long dia..kami just borak2..smbil tgk yg lain mandi...hehehe...sampai kak deli majuk ngan aku..gara-gara aku xmo mandi....ape daya aku mmg xleh..nti xpasal2 aku demam..sape yg susah...tu pun mlm tu aku dh gastrik...

Petang tu balik dr gambang waterpark..kepala dh pening2..tp aku tahan gak..duk rehat2 smbil borak2 ngan kak yanie n kak deli...last2 xtahan sgt aku mintak panadol aktifast ngan kak deli..lepas makan 2 bijik okes sikit..tp yg pelik lepas tu makin sakit...hahaha...sb yer nk tau x..sb aku xmakan...makan pun sikit je..sb kepala dh terlalu byk pikir..dh tu apelagi..gastrik ar jawab yer..

Lepas magrib tu kak deli tolong urutkan..kepala mcm nk pecah...sakit sangat2, dada pun sakit gak..kaki n tangan dh sejuk..kak deli urut bg okes sikit...dlm setengah jam br okes..tp time nk amik air semayang mak ai..sejuk amat ni..tp tahan je ar...mase tu cian kat dia..dia taye aku wat xtau je..xbaik aku kan...last2 mase aku suh wanie mintak baju sejuk..dia nk bg sendiri...mase tu br borak ngan dia..bimbang jugak ke..hahahaha...

Malam tu aku gagahkan jugak..xmo nampak lemah ngat depan dia..aku main gak game yg kak deli aturkan..hehehe...main drwing best sgt2...mcm dak2 lak aku rase...lepas siap yg aku punye,,aku ajar shiqa cian dia..mase mula main tu dia muntah...lepas dh okes..br dialeh main blik..tu aku duk ajar dia color..hehehe....

Apepun banyak kenangan di Gambang..moga Allah permudahkan segala-galanya..moga semua family tu akan jd family aku..aku terharu sangat sebab diorg leh terima aku..diorg dh anggap aku adk diorg..dan kpd si adk tu..hahaha..jgn jeles ye..kehkehkehkeh....thanks sgt2 Ayah n mak sb terima ash seadanya...kat Abg pi n kak long,abg di n kak deli,abg mi n kak ja,abg din n kak yanie, n bakal2 anak buah sekalian...mk su terharu sgt2..hehehe..xder paper ag dh dapat gelaran mk su...


p/s - semoga kite semua leh kumpul lg mcm ni..doakan ade jodoh antara aku dan dia..amin...

Tuesday, December 21, 2010

Tragedi Disember...Penuh Kenangan...

Posted by Ash at 5:11 PM 0 comments Links to this post
19.12.2010 catat sejarah buat aku..dah lah tu first time kuar berdua ngan Dia..dia ajak aku pg umah abg n akk dia kat klang..punye lah takut asalnya..tp alhamdulilah..diorg layan aku mcm adk diorg..syukur sangat sb diorg leh terima aku yang serba kekurangan ini....

Tp ari tu banyak sgt tragedi..dengan keta dia tetibe rosak...kena tukar keta lg mse nk g jalan..hehehe..tu ar dugaan yang kitorg kena tempohi..tp aku tetap happy..lagi happy bile layan kerenah si comey anak buah dia..walaupun aku ni jenis kurang sikit ngan dak2..tp ok r ngan si anje tu..best layan dia walaupun letih nk jawab ape dia taye...hehe...

Tapi yang aku paling suka..aku mula kenal dia jenis yang mcm mana....baru aku nampak perangai dia sikit..tp aku respect r..sb dia leh sabar gak ngan kerenah aku...haha..aku kn degil bin degul...tp skali dia tinggikan sore..entah tetibe je feeling lebih...mula ar nk wat pakatan diam sedunia..hahaha..tp xlame yer..mn leh diam lame2..aku gak yg xtahan nti....

Baru ni baru plan xmo msj or chat seminggu..nk tgk jd mcm mn...baru satu hari.hati dh liba libu..xsenang duduk..last2 aku yg mengalah...dia tahan konon..xder makna yer..satu hr br xmsj..bertimbun soklan dia kumpul...hahaha...

Mmg aku xleh r serender...teruk kn mcm ni...tu xnikah lg..kalu dh nikah...jgn nk tinggal aku..hohoho..xsanggup nk duk umah sorg...dengan kate lain..mmg aku penakut kot..hahahaha....cian ar kat dia..mana2 nk pg..kena bawak aku...

erm..sebelum aku terlupe..minggu depan aku ke gambang..ade family day..dr aku xmo pg..last2 terbukak jugak pintu hati ni..gara2 akk ipar dia pujuk..hehe..bersedia ar aku..tuk jumpe bakal mak n bapak mentua..war..takut gak..seram sejuk je aku rase...tp ape pun kena tempoh jugak kan...bkn mak ayah dia je..tp semua adk beradik dia..tawakal je ar, semoga diorg terima aku seadanya..mcm anak dia terima aku..n aku terima cyg aku tu..amin.....

p/s- takut xabis2..nk leh smpai ari jumaat ni..abis ar kepala aku duk pikir...hehehe...

finish 5.10 pm.... 21/12/2010....selasa...

Monday, December 20, 2010

Inilah Makna Bahagia...

Posted by Ash at 11:05 AM 0 comments Links to this post
Alhamdulilah aku bahagia sekarang..dh banyak dugaan Allah bg pada diri ini..aku bersyukur padamu ya Allah..engkau bagi aku kecapi bahagia ini...aku harap biar lah bahagia ini smpai ke akhir hayatku..dan biarlah smpai ke syurga...aku percaya pada janji Allah..setiap yg dia bg tu pasti ade hikmahnya..diri ini amat kekurangan..dan aku sentiasa berusaha untuk mengubah jadi baik..dan kalau boleh lagi baik dr sekarang..biar di katekan kolot atau ketinggalan..asal aku bahagia ngan cara aku skg..
p/s = "Ketahuilah dengan mengingati Allah, hati akan menjadi tenang."
Ratu Syahadah - 20/12/2010...

Monday, December 06, 2010

Kisah Cinta Seekor Burung…

Posted by Ash at 3:43 PM 0 comments Links to this post

Bismillahirrahmanirrahim.....

Sebuah kisah benar yang berlaku dalam dunia haiwan. Kisah percintaan seekor burung yang berjaya membuka minda manusia bahawa haiwan juga mempunyai perasaan. Cerita ini berkisar tentang detik-detik terakhir cinta seekor burung yang sempat diabadikan oleh seorang jurugambar yang kebetulan berada di situ. Mari sama-sama menghayati kisah cinta ini…

Nun jauh di sana kelihatan seekor burung betina mengalami kecederaan parah sedang terlantar di atas jalan. Dia dilanggar kenderaan ketika terbang pada paras yang terlalu rendah.

Dalam kekalutan itu, kekasihnya Si Jantan datang dengan membawa sedikit makanan.

Si Jantan tidak tahu mahu lakukan apa lagi selain memberikan kekasihnya sedikit makanan yang ada. Dengan susah payah dia cuba menyuapkan makanan itu kepada kekasih kesayangannya. Namun dia terkejut kekasihnya semakin lemah dan terus diam..

Dengan perasaan penuh gelisah dia cuba memanggil-manggil kekasihnya yang terkujur kaku. Cuba sedaya-uapaya menggerakkannya dengan perlahan-lahan…

“Awak…bangunlah! Bangunlah awak!”

Tangisan si burung jantan mula kedengaran…tetapi kekasihnya itu langsung tidak bergerak lagi.

Si burung terus menangis dan menangis disamping kekasih kesayangannya..

Sehingga akhirnya dia sedar, tiada apa lagi yang mampu dilakukan..Kekasih kesayangannya telah meninggal dunia buat selama-lamanya…Dia termenung panjang menahan sebak di dada.

Berjuta manusia dari Amerika, Europe dan India menangis melihat gambar-gambar yang menyayat ini. Begitulah yang dinyatakan oleh jurufoto yang mengambil gambar ini. Adakah kita masih rasa haiwan sedikit pun tidak mempunyai sebarang perasaan?

Friday, November 26, 2010

Demam Rindu Kot..hahahah

Posted by Ash at 11:18 AM 0 comments Links to this post
Balik je dari kampung baru ni....tetibe je badan aku panas...kepala aku xyah nk cakap ar...mmg pening sgt2...haritu..just pagi je aku makan....mmg xder selera lgsg nk makan...balik keje ptg tu terus je aku baring..lepas solat magrib aku dh xleh nk bangun..Duk baring je...smpai ar ade satu msj masuk...mase tu dik syu n hawa dh bising2..suh aku g klinik...tp aku kan..mmg degil..opps...bkn degil ar..xdengar kata je...lalalala....si DIA pun sama...paksa aku suh g klinik...mula2 ok lagi..tp bile aku makin degil..dia dh start marah kat aku...huhuhu...time tu sedih sgt2..siap berair dh mata..tp cover punye pasal..kate mata pedih...hahahaha lawak sungguh mase tu...last2 aku pg jugak klinik...phone aku sengaja tinggalkn..mls nk reply msj DIA..lepas selesai g klinik..ktorg terus blik..n sempat aku check msj...si DIA anto lg taye pg xklinik..pun aku xbalas...maybe aku kecik hati lg kot..hahahaha..poyo je ayat...lepas makan ubat..aku xlarat dh..aku tido jap..sb ubt tu..lepas 20 minit br leh makan....lepas aku bangun..hawa citer..ade org taye aku ok ke x..bkn nk call sendiri..suh org lain call..geram gak mase tu..hahahaha....tp syg punye pasal..aku msj gak..hahaha..report ar ape yg patut...:)
Ratu Syahadah 2007...26/11/2010...jumaat..11.23am...

Cadburry Pengubat Demam Ku....

Posted by Ash at 10:21 AM 0 comments Links to this post
Selasa tu aku mc..sb mlm tu aku demam..doc bg mc..konon suruh rest ar..padahal xder ye..aku xleh tido pun..duk tgk tv jer..bosan pun ade...ptg tu..aku dapat Call dr si DIA...dh ade depan umah..nk bg cadburry kat org demam...hahaha..suke yer mase tu...xtau nk letak muka kat mana mase tu..blushing gile mase amik cadburry tu..hehehe....dlm hati Allah je tahu..happy yer aku....thank sgt2..wat org happy...hihihi..cadburry ni mmg sengaja aku mintak..konon wat ubat..xsangka lak DIA bg betul2..hehe..tp siap kena wat perjanjian tu..tp xpe asal dpt cadburry aku sanggup je..hehehe..dik syu n hawa siap main2 ag..cakap tu ubat paling mujarab..hampeh tul ar..tp mungkin jugak kot..hahaha...
p/s - lain kali leh wat ag kan...lalalalala....
Ratu Syahadah...26/11/2010...11.36am..jumaat...

Friday, November 12, 2010

For the Rest of My Life

Posted by Ash at 11:09 AM 0 comments Links to this post
I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart

Monday, November 01, 2010

Jangan Mencari Terlalu Sempurna

Posted by Ash at 9:03 AM 1 comments Links to this post

BUAT PEDOMAN BERSAMA.

Jika kamu memancing ikan.... Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu.... Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja.... Karena ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

Begitulah juga ......... Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang... Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya.... Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja.... Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu....

Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu.... Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menambalnya semula.... Akhirnya ia dibuang.... Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya.... Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa.... Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya.... akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya. Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain.. Terlalu ingin mengejar kelezatan. Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan menyesal.

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan..... yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU... Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain. Terlalu mengejar kesempurnaan. Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang ain Kamu juga yang akan MENYESAL....

p/s - kesempurnaan bukan pada rupe..bukan pada harta..tp pada akhlak,peribadi dan agamanya...aku terima dia seadanya...:)

Friday, October 22, 2010

Kisah Monyet Dan Angin

Posted by Ash at 3:13 PM 0 comments Links to this post
Tersebutlah kisah, ada seekor monyet yang berpaut di sebuah pokok. tanpa disedarinya, ada tiga jenis angin yang sedang melihat monyet tersebut iaitu angin ribut, angin taufan dan angin tornedo. mereka masing2 sedang mencabar sesama sendiri siapa yang boleh menjatuhkan monyet comel tersebut. mulalah si angin ribut mulakan tiupannya. Pheww.... Pheww...Pheww, si angin ribut meniup. melihatkan ada angin, sang monyet kuat berpaut di dahan pokok. sehinggalah si angin ribut putus asa lalu kembali pada si angin taufan dan tornedo. mereka ketawa kerana melihat si angin ribut pulang dengan hampa. kemudian, bermulalah pula cubaan si angin taufan. dengan kuatnya, angin taufan meniup sehingga berpusing2. sang monyet semakin kuat berpaut pada dahan pokok bagi mengelakkan ia jatuh. setelah beberapa ketika, si angin taufan kembali juga dalam keadaan yang hampa. apa lagi, si tornedo ketawa terbahak2. akhirnya, si tornedo dengan bangganya menggunakan kuasa tornedonya yang hebat dan sangat kuat itu dengan harapan monyet itu akan jatuh tersembam di tanah. semakin kuat angin tornedo, semakin kuat dan erat sang monyet berpegang pada dahan pokok tersebut. si tornedo pulang dalam keadaan yang sangat hampa dan kecewa. tiba2 datang la si angin sepoi2 bahasa untuk mencuba nasib. abang2nya ketawa terbahak2 melihatkan keinginan adik mereka yang ingin menjatuhkan sang monyet. si angin sepoi2 bahasa pun mula meniup dengan lemah longlai. sang monyet berasa sangat selesa dengan angin sepoi2 bahasa lalu tertidur dan akhirnya terlepaslah pegangan sang monyet pada dahan pokok dan jatuhlah sang monyet itu ke tanah. sekian... ehh..nanti dulu...hehe..tau tak apa pengajaran yang ingin disampaikan dalam cite ni? ini bukan sekadar cerite tapi mempunyai makna tersirat. sebenarnya kisah di atas ini mempunyai kaitan yang sgt2 rapat dengan kita sebagai manusia. hidup kita penuh ujian bukan? haa..jangan ingat ujian itu kesusahan semata. hakikatnya kesenangan yang kita ada juga adalah ujian. malah lebih bahaya kerana ianya tak nampak oleh kita. stuju dengan saya? kita selalu akan kembali kepada fitrah, iaitu kembali pada Allah bila kita menghadapi kesusahan bukan? tapi berapa ramai antara kita yang mengingati Allah ketika kita dalam keadaan senang lenang? tak ramai...tak ramai. bila kita ditimpa kesusahan, kesempitan dan kesedihan, Allah lah tempat kita mengadu, memohon pertolongan. dada ini terasa sempit, tidak tenang, gelisah, susah dan menangis bila datangnya sesuatu ujian. namun ia sebenarnya satu petanda menunjukkan Allah sayang pada kita. malah lebih sayang pada kita. kerana Dia sentiasa menunggu2 hambaNya meminta2, merayu2 pada Dia. semakin banyak ujian/mehnah yang kita terima sebenarnya semakin dekat kita dengan Allah. seperti mana kisah monyet di atas, semakin kuat angin yang diterimanya, semakin kuat sang monyet berpaut pada dahan pokok. Firman Allah:Sesungguhnya, orang-orang yang berkata "Tuhan kami adalah Allah" kemudian mereka meneguhkan pendirian mereka, maka malaikat-malaikat akan turun kepada mereka (dengan berkata), "Janganlah kamu berasa takut dan janganlah kamu bersedih hati, dan bergembiralah kamu dengan (memperoleh) syurga yang telah dijanjikan kepadamu." (Al-Fussilat 41:30)

Thursday, October 21, 2010

20.10.2010 Catat sejarah

Posted by Ash at 11:20 AM 0 comments Links to this post

Hari ini dalam sejarah...aku dan hawa terlantar dekat rumah...ni semua gara-gara semalam...lepas je balik dari klinik ktorg singgah di nadyla..hawa dh terlewat makan..dia dh kena medu(gastrik bahasa doc)...lepas makan terus ktorg balik..smpai je kat parking...hawa xleh nk jalan..terus terkulai..kelam kabut ktorg dibuatnya..ktorg cube buat mcm biase...urut mana-mana part yg leh legakan dia..tapi adk syu dh warning siap2 kat aku..jangan sentuh hawa..nti aku yg xleh nk jalan..tapi aku degil jugak..kesian tgk dia..aku urutlah kaki dia...xsmpai 15 minit..dada aku dh sesak...kaki n tangan dah sejuk...xtahu dh nk wat ape..nk berdiri pun xlarat dh...terus aku terduduk kat tepi kereta...dh xterlarat...nafas pun dh tercungat2...dalam 2 jam ktorg terpaksa duk kat situ...tgu sampai hawa sedar..dalam 12.30 am..br lah ktorg naik..dalam keadaan terhuyung hayang..kami gagahkan jugak bawak hawa naik...smpai je atas umah..aku dh xleh nk jalan..nasib smpai jugak dalam bilik..terus baring..dada sakit sangat..nk nangis pun ade...satu tubuh aku sakit...napelah berat sangat sakit kali ini...smpai malam tu aku xleh lena..asyik terjaga je..smpai ke subuh...subuh tu buat hal lg..lg teruk..xleh nk bangun..macam lumpuh setengah badan...aku amik keputusan untuk mc je..kami pun tido sampai 9 lebih..smpai tengahari..br pg klinik..ubat yg hawa dapat sama ngan ubat yg aku dapat semalam..aduh ubat tu mcm xder kesan sgt..nasib jumpe ubat yg mase hawa masuk HKL dulu...makan ubat tu..terus tido..smpai asar..bangun asar tu dh okes sikit..dh leh gelak2..lepas ni aku xmo dh urut org..nk jaga makan...xnk dh rase sakit macam ni...serik dh aku...hehehe...malam ni sakit telinga dengar adk syu beletir...apepun dengar je ar...demi kebaikan bersama...lepas ni xleh degil2..masuk waktu makan...kena makan...

Monday, October 18, 2010

18.10.2010 Takdir Penentu Segalanya..

Posted by Ash at 9:59 AM 0 comments Links to this post

Hari ini merupakan satu hari yang tidak pernah aku sangka dan jangka…segalanya perancangan Allah..Allah tunjukan aku jalan…jalan yang sepatutnya aku pilih… semalaman aku fikir…adakah perlu aku berterus terang atau aku perlu lupakan sahaja…dengan kata lain tipu diri sendiri…terdetik dihati ini satu perkataan yang membuatkan aku yakin…yakin dengan keputusan yang bakal aku ambil… “Beri peluang pada diri sendiri dan diri insan itu..”.

Dengan keputusan yg aku ambil..aku cube mencari kepastian..mencari jawapan dari insan itu…bermula dengan usikan dan gurauan…akhirnya dia mengaku..begitu juga dengan diri aku…aku cube memberi ruang dalam hati ini..untuk insan itu..walaupun aku pernah tutup pintu hati ini..setelah kerap kali dikecewakan…aku jadi hilang keyakinan buat insan bernama lelaki…

Tapi kali ini..entah bagaimana..dia berjaya membuat aku tersayang kat dia..hahaha terjatuh hati kat dia, haha lawak pun ade..termakan kata-kata sendiri..malu jugak aku..dia pun sama…selalu kawan-kawan kenenkan ktorg..tapi diorg xtahu pun ktorg dh jadi…xperlu amik masa yang lama…aku pun terkejut..just satu hari..puas kami bincang..pertimbangkan ape yang patut..n luah ape yang ade dihati masing2…akhirnya keputusan kami ambil…buat masa ni kawan n kenal hati budi masing-masing…belajar terima kelebihan dan kekurangan masing-masing…

Alhamdulilah..hati ini boleh menerimanya…aku cube belajar terima kelebihan dan kekurangan dirinya…aku belajar untuk kenal diri dia sebenar-benarnya..bukan satu yang mudah untuk mengenali insan bernama lelaki ini..tapi kami dah sepakat..buat masa ini biarlah dirahsiakan dulu...sampai masa yang sesuai..kami akan bagitau kat kawan-kawan...insyaAllah..dan andai ade jodoh kami...alhamdulilah..semoga pilihan aku kali ini..adalah tepat..pilihan yang Allah telah tetapkan di luh mahfuz...insyaAllah dan semoga jodoh kami sehingga ke akhir hayat kami...ameen....

Ratu Syahadah

51100 Kuala Lumpur...

Friday, September 24, 2010

Rebah Dan Pengharapan

Posted by Ash at 11:50 AM 0 comments Links to this post
Ya Allah.. ku Redha dengan segala ketentuanMu..
Namun hingga saat ini ku tak mampu menahan mutiara itu dari mengalir…
Hangat sebentar wajahku tatkala segalanya itu datang menyapa..
Tanpa kusedari…tanpa kupinta..
Allahhu rabbi..
Ampukan hambaMu ya Allah..
Kerana tak mampu mengharungi dugaan ini…
Kerana tak mampu menggalas amanah yang Kau beri ini dengan baik…
Sesungguhnya diriku ini sangat lemah tika mana ujian itu datang menyapa…
Kutahu amanah ini bukan milikku…tapi anugerah dariMu..
Tiada apa yang ku dambakan melainkan rahmat kasihMu yang Maha Esa..
Hanya Kau saja yang Mengetahui isi hatiku..
Aku insan lemah..
Tiada daya melainkan dengan bantuan dan pertolonganMu..
Ya Allah…kurniakan hambaMu ini kekuatan agar rebahku ini disertai dengan bangkit kembali..
Aku ingin berehat sebentar dari segala yang memenuhi fikiran ini..
Dari segala yang melanda hati ini…
Aku punya perancangan, aku punya impian agar perjalananku ini tidak terus rebah,
Agar perjalanan ku ini tak selalu lelah..
aku ingin aturkan perjalanan ku ini agar rebahku ini bangun semula…
Bukan rebah buat selama-lamanya…
Namun ku tahu,, perancanganMu ya Allah Lebih Hebat dan mengatasi segalanya..
Berilah aku kekuatan ya ALLAH…
RedhaMu ku damba, rahmatMu kupinta, kasihMu kutagih, keampunanMu kuharapkan..
Bantulah hambaMu yang lemah ini dalam meredahi duri-duri yang tertegak di atas jalanMU..
Hanya padaMu kuharap dan kuserahkan segalanya..
Amen ya RAbb..

Tuesday, September 21, 2010

Pertemuan Yang Allah Tak Izinkan....

Posted by Ash at 5:58 PM 0 comments Links to this post

Pada raya ke 7 ex smkbb plan nk jumpe..aku plan kat hazlan bistro..tp bila pg..hazlan tutup lak..terpaksalah tukar plan..ana cadangankan pg t cafe...ktorg berkumpullah kat t cafe...tapi xramai pun dalam 9 org je..best jugak leh jumpe kawan2..lame dh xlepak2 mcm tu...tp xsemua yg nk join..xpe..janji ade jugak yg sudi...byk jugak yg ktorg share2 kat situ..tukar2 citer raya..n pengalaman blik raya...

Dalam tengah best2..duk borak2...datang sorg lg kawan ktorg..tambah ar co rum ktorg..hehehe...best jugak..mamat tu lagi poyo..dh ar mase scool..aku mmg anti sikit..tp skg dh matang kan..semua dh besar..ad kerjaya masing2..ok ar...walaupun ade kawan2 kate dia belagak..bagi aku..aku xkisah pun..janji dia layan kawan2 elok n ramah je..

Nak dijadikan citer..tetibe mamat tu ajak member aku sorang tu pg karok...member sorg ag tanye ar.."ko pergi ngan sape lagi"..jawapan yg best.." aku pi 5 org..3 pempuan n 2 lelaki, n gerenti xder maksiat"...tu aku xkisah..tp yg aku kesah..name yg dia sebut dalam list lelaki bersama dia..mase tu mamat tu kate dia tgu guys tu..hati aku mase tu nk pecah je aku rase..dalam hati xmo ar jumpe..kalu jumpe ape aku nk wat..ape aku nk cakap..senyum je...?? semua ade sebati dalam kepala aku...

Tapi Allah tu maha kaya..dia xnk bg aku jumpe someone tu..jadi ktorg blik dulu..br dia dtg...syukur sangat2...sb mase tu aku xsedia lg tuk jumpe dia..next time kalu ade jodoh..insyaAllah akan jumpe lg...:)

Ratu Syahadah...

51100 Kuala Lumpur..

Friday, October 14, 2011

Natural Fibre Drink


Natural Fibre Drink


Natural Fibre Drink ( Soluble ) 
15 Sachets / 15g each
Product Classified As Food Under Food Act 
Hanya Rm 55.00 (RM 59.90 / RM 65.90 ( S & S )

CATALYST NATURAL FIBRE DRINK membantu :
* Meningkatkan sistem pertahanan tubuh* Mengekalkan sistem penghadaman yang sihat* Meningkatkan fungsi usus dengan cara menyeimbangkan mikroflora* Mengurangkan sembelit & meningkat kan pergerakan usus* Mengatasi masalah diarea(cirit)* Mengurangkan serum kolestrol & diabetes(kencing manis)* Membolehkan nutrien diserap dengan sempurna* Membersihkan darah daripada toksin sekaligus membersihkan darah* Mencegah jangkitan yang disebabkan kuman merbahaya
Bagi sesiapa yang mengalami masalah penghadaman& pencernaan seperti masalah sukar untuk buang air anda adalah disarankan untuk mengambil CATALYST NATURAL FIBRE DRINK.
- Cara Pengambilan CATALYST NATURAL FIBRE DRINK*Tuangkan satu sachet Fibre Drink ke dalam cawan yg berisi air suam (150 ml)*Kacau sebati dan minum dengan segera*Seeloknya diambil pagi/malam sebelum tidur
*elakkan penggunaan air yang terlalu panas*

Collagen Enriched with Vitamin C



Collagen Enriched with Vitamin C15 Sachets / 3g each Product Classified As Food Under Food Act . 
Hanya RM 55.00 (RM 59.90 / RM 65.90 ( S & S )


APA ITU COLLAGEN?
Collagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai :
- Perekat dalam badan. Ia memberikan struktur kepada badan,- Melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut serta menyambungkan dengan tulang badan- Collagen dalam badan kita akan mengalami penyusutan apabila umur kita semakin meningkat kebiasaannya pada tahap 20-an dan ke atas- Pengambilan supplement collagen perlu diambil dari segi pengambilan makanan yang terdiri dari sumber collagen/supplemen tambahan(catalyst collagen)




KESAN-KESAN PENYUSUTAN KADAR COLLAGEN:
- Kulit mula hilang keanjalan semulajadi&tanda2 awal kedutan mula jelas kelihatan- Menganggu bahagian badan lain terutamanya dalam penjanaan semula tisu2 lembut- Kesukaran pengangkutan toksin dari sel ke sistem limfa- Menghalang pergerakan nutrisi dan hidrasi


KELEBIHAN dan KESAN Pengambilan Catalyst Collagen?
- Mengurangkan bilangan, kepadatan dan kejelasan kedutan- Memastikan keanjalan dan kesegaran kulit- Mengembalikan kesegaran dan keremajaan kulit- Mengatasi masalah kulit kusam,berminyak, kering dan berkedut- Membantu melicinkan tumit merekah dan kuku malap&mudah patah- Menyubur dan menyihatkan rambut agar kelihatan hebat dan berkilau- Membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap maksima- Menghilangkan parut-parut lama dan kesan jerawat- Mengurangkan selulit dan memastikan kulit sentiasa cantik- Minda lebih cergas dan pergerakan tubuh menjadi lebih lancar- Badan akan rasa lebih cergas dan bertenaga

Virgin Coconut Oil - Pure Oil Liquid


VCO - PURE OIL LIQUID


Virgin Coconut Oil - Pure Oil LiquidNett : 120 mlProduct Classified As Food Under Food ActOffer RM 37.00 (RM 39.90 / RM 43.90 ( S & S )

Cara pengambilan VCO Pure OilL :
- 2 kali sehari (1x pagi & 1x malam)
- gunakan camca teh-ia dalam bentuk cecair
- boleh disapu ke muka 2/3 kali seminggu sebelum tidur
- boleh disapu ke tempat2 yang bermasalah spt:kulit kering/strechmark dll

Virgin Coconut Oil - Softgel Capsules


Virgin Coconut Oil - Softgel Capsules60 Softgel Capsules / 500mg eachProduct Classified As Food Under Food ActOffer RM37.00 (RM 39.90 / RM 43.90 ( S & S )

Fungsi & Khasiat VIRGIN COCONUT OIL(VCO) keluaran Catalyst :

Untuk kegunaan luaran :

1 . Dapat membantu mengurangkan berat badan
2 . Menghasilkan tenaga segera&sentiasa segar
3 . Melembut dan mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit
4 . Sangat bagus untuk masalah jerawat&jeragat serta parut2 lama
5 . Mengatasi masalah kulit berminyak
6 . Mengatasi masalah sakit kulit pada kemaluan(masalah keputihan)

Untuk kegunaan dalaman :

1 . Mencegah risiko penyakit jantung&kadar kolestrol yg tinggi
2 . Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin dan asid amino
3 . Melegakan pernafasan
4 . Melawaskan pembuangan air besar dan air kecil
5 . Mengurangkan keadaan mudah lapar
6 . Melancarkan kitaran haid& menyeimbangkan hormon
7 . Sebagai agen pelincir dalam hubungan suami-isteri
8 . Memperbaiki kandungan asid dalam rahim
9 . Mengekalkan kesuburan bagi kaum lelaki/wanita terutamanya yang telah berkahwin
10 . Amat baik bagi mengatasi masalah MONOPOS bagi kaum wanita(memperlambatkan proses)

Cara pengambilan VCO Softgel :
- 2 kali sehari (1x pagi & 1x malam)
- Juga boleh diambil 2 biji kapsul sekaligus
- Ia dalam bentuk kapsul lembut yg mudah ditelan
- Boleh disapu ke muka 2/3 kali seminggu sebelum tidur
(cucuk kapsul lembut guna jarum)
- Seelok2nya ambil bersama air suam/air kosong

Jika anda konsisten mengambil kapsul ini, insyallah, kesannya akan diperoleh dalam masa yang singkat tetapi ia juga bergantung kepada sistem/hormon individu tersebut. Kesan-kesan sampingan juga adalah berlainan bagi setiap individu mengikut masalah yang dihadapi.


bg yg berminat blh call/sms : 012-9589914

Sunday, July 24, 2011

4 June 2011 Hanya Tinggal Satu Langkah je lagi..

hehe...dah lame xupdate blog ni...akhir2 ni asyik bz je ngan bos nk g travel lagi..macam2 r...erm..harini nk citer pasal tarikh 4 June 2011..nk kate happy pun ade gementar pun ade...macam tak percaya akhirnya aku menjadi tunangan pada wan mohd sofie..8 bulan kami menyemai cinta akhirnya kami ditunangkan...majlis serbe sederhana..aku happy sangat2...

Segala persiapan yg aku buat biase2 je..hantaran 9 berbalas 7 dr pihak lelaki...semua ahli keluarga datang..seronok sangat leh kumpul ramai2..yg best ye baju tu akk ipar aku yg wat..walaupun simple tp tetap nampak cantik..dengan make up hasil tangan aku sendiri..selama ni asyik duk make up org je...harini aku make up sendiri...puas sangat2...biar ar org xpuji pun janji bie aku puji...aku nmpak cantik hahahaha.....ni koleksi gambar tunang ktorg...hehehe






Majlis kami just agendanya sarung cincin je...tarikh nk langsung,berapa hantaran semua serah kat kami...hehehe...bile kami nk kawin tu kena tguuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....hehehe

p/s - doakan kami cepat2 naik pelamin ye amin......

Tuesday, April 19, 2011

Persiapan...

wah dah lame xupdate blog ni...bz lah katekan..tp aku xupdate sb xder citer sgt nk tulis..hehehe....tp kali ni ade citer...PERSIAPAN!!! ..boleh dikatakan..dh settle 80% alhamdulilah..syukur sgt2...Allah permudahkan segalanya..xder ar aku nk pening2 ag...byk dh settle...dr segi hantaran akk dia yg buat...tuk tirai my mami yg akan settlekan..then yg paling aku terkejut en kekasih leh dh siap beli cincin..laju benor dia...hehe..tp xper r..dia xmo last2 minit bagus jugak dia cari awal2..

Cuti 3 hari br ni..aku blik kg..aku dh bincang semua ngan umi..n umi pun setuju ngan semua tu..kos pun umi kate xabis byk..umi bising kalu kos byk..hehe..tp yg paling suka umi nk sponser separuh..lagi aku lega...syukur alhamdulilah Allah murahkan rezeki kami..kite nk wat mdr baik kan..mestilah Allah suka...mami pun byk bg cadangan itu ini...tp aku xabis ag discuss ngan en kekasih...lg pun aku br blik dr kg..past ni kena jumpe dia ar..bincang ape yg patut..hehe...tp xabis kat situ gak..lepas satu ni selesai..dh kena start beli untuk persiapan satu ag...lg byk nk pakai duit..sempat x aku nk prepared ni...tp insyaAllah ade r tu rezeki dr Allah...sabar je ar...

P/s: untuk en kekasih...byk tau nk pakai duit...tp xpe bie kn byk duit...hahahaha...nti sponser cyg er...hahahaha

Friday, March 11, 2011

Pasrah Segalanya...

Pernah hati ini terguris 
Dengan fitnah dan tohmahan menghiris
Sehingga terasa diri ini hina
Kerana tiada siapa yang sudi membela
Kutabahkan hatiku harungi hidup
Biarpun tiada siapa yang menemani
Keseorangan aku di lautan sepi
Ditinggalkan mereka yang aku percayai

Namun ku tahu ada hikmahnya
Setiap segala yang menimpa diri
Kuserahkan segala padaMu Tuhan
Yang berkuasa jua mencipta
Kerana engkau MAha Mengetahui 
SEgala apa yang terbuku di hati

C/O:Ya Allah tidakku terdaya lagi
Menahan dugaan yang mencabar ini
Terasa bagai noktah telah kutemui
Mengakhiri segala yang telah aku mulai
Ya Allah engkau lindungilah aku
Bekalkanlah daku dengan limpahan iman
Agar tabahku menghadapi dugaan
Agar tidakku berhenti di pertengahan

Kini di sini aku berdiri
Bersama harapan yang tulus suci
Agar terbitlah kembali menteri pagi
Setelah malamku berkalut benci

Monday, March 07, 2011

Mr Bob Dari En Kekasih.....

Hujung minggu baru ni aku kuar ngan en kekasih pergi cari kemeja n kain pasang...kira ktorg g shopping ar kat sogo...mak ai..kalah aku..en kekasih shopping..smpai 4 helai baju aritu dia rembat...hehehe....dh lah susah nk cari kemeja dia...byk yg ade kat sogo saiz besar2...dia bkn main ag nk saiz kecik..S tu...ah xkira kena pakai M..br smart sikit...hehehe...ikut suka aku je kan...tp xpe dia ikut je..janji dia selesa..


Mase kitorg on the way cari kain pasang tu..ktorg lalu ar kat pasar malam jalan TAR tu...pastu en kekasih tertengok ade gerai org jual teddy bear...pastu dia taye nk x spangebob...hehehe....mau xnk..dh lame aku mintak ngan dia..br aritu ktorg jumpe..hehehe...suka sgt2 sb dpt bantal bucut baru..skg miki dh ade kawan baru...aku bg name dia mr bob...sesuai sungguh mr bob ngan en kekasih...sb 22 suka  senyum..hahahaha...nk tgk mcm mn mr bob tgk kat bawah ni...hahahaha...cume hidung je lain..

hahaha...sama kan...kihkihkih..pandai en kekasih pilihkan..mr bob hidung panjang..mcm pinokio je..hehehe...skg miki n anak2 adk syu dh ade kawan baru..comey je mr bob ni..skg kena belajor peluk mr bob lak..tp xterbiase ag ar..mlm first cian dia kena campok tepi sb dh biase peluk miki...bgtau kat en kekasih..dia kate campak bob dia er..sori ye..xsedor pun mase tu...ape pun aku suka sgt..


p/s: buat en kekasih...thanks tau  bg mr bob kat i..leh jd wakil kn...wakil en kekasih..kalu nk marah en kekasih..leh tumbuk2 mr bob tu..hahaha..lepas geram kat mr bob..cian ar plak kat bob..ish2 xpatutkan..hahahaha






Opis Baru.... Environment Baru....

1 mac 2011..alhamdulilah akhirnya aku dapat jugak keje baru as account executive di visikurnia consuladated sdn bhd....walaupun opis xder ramai staff lagi..tp aku xbosan keje kat sini..first day dh ade devivery report yg perlu di settle kn...then first time aku kena prepare cek..lawak pun ade...sb cek mula2 yg aku buat tu tersalah ejaan...aduh xpasal2 cek tu kena cancel...hahahaha....tp seronok environment kat sini..xramai org..n keje pun xbyk ag..sb bisness br bulan 2 start..jd duit masuk masih kurang..then nk byr ape2..kena tgu payment masuk dulu...nti payment dh masuk mesti aku dh start bz...hehehehe......

p/s: yg paling best sb xyah duk ngadat IT dh..walaupun akaun agak pening tp aku happy... ;)

Monday, February 28, 2011

Cincin merisik....





Nak di jadikan citer lawak pun ade...hehehe...en kekasih bgtau aku yg mak dia nk datang merisik..lepas abis2 bincang...aku ckp xpe r..datang time raya cina ni..senang aku pun blik kg seminggu....mase bincang2 tu aku dh cakap kat dia..xyah ar cincin merisik..suh mak dtg biase2 je...dia ckp nti bincang ngan mak dia dulu mcm2 mn...

Last2 dia ckp mase ktorg kuar makan..mak suh taye saiz ape..dh r aku ni jenis mas2 aku xtau sgt...aku ckp je xtau...tp mase aku pg umah akk dia ...akk dia suh test ar cincin dia..hehehe...nasib muat n tu ar saiz ye yg akk dia ckp kat mak dia.....aku ckp ikut je ar...org nk bg aku amik je r....

4 Februari 2011 alhamdulilah aku selamat dipinang oleh Wan Mohd Sofie...suka sgt2..xterkata perasaan ni..mcm mimpi pun ade...lepas sesi perbincangan antara family dia n family aku...umi panggil aku suh naik atas...aku pun ikut je..igtkan nk kenal2..tp mmg dh kenal pun...tp yg paling terkejut...umi suh duduk dekat umi then mak dia nk sarungkan cincin...punye ar aku terkejut...dh mcm org bertunang dh ni....

Aku hulur je ar jari..mak dia nk sarungkan..tp yg lawak..campur ngan malu ade gak..cincin tu ketat sikit...jd mak dia sarungkan separuh..aku yg tolak bg masuk..hehehe...mmg nk gelak pun ade...tp cincin tu selamat jugak kat jari manis aku....kalu ikutkan umi..dh kira bertunang..tp ktorg tetap dh tetapkan tarikh tunang bile...n semua persediaan n ape2 je..ktorg uruskan sendiri...insyaAllah doakan semua itu berjalan dengan lancar dan diredhai Allah..amin....

p/s - Alhamdulilah ape yg dirancang setakat ni berjalan dengan lancar...Allah maha mengetahui ape yg terbaik..n tuk en kekasih...thanks a lot sb sudi pinang daku.....hehehehe....

Monday, January 24, 2011

Nape Tak Jadi

Semalam... aku dapat tau satu favorite En Kekasih...dia suka makan pucuk paku masak kicap.... hohohoho...akk ipar dia yg bgtau...erm..arini aku dh janji nk masak tuk dia..sb dh lame xmasak..dia mintak masak labu air je...orait je..labu air senang je..walaupun aku n hawa xleh makan labu air..nti angin..tp aku masak jugak sb dia nk makan...dia dh ckp...kalu aku xleh makan xyah ar..tp aku degil..mn leh ajor manja2 sgt tubuh ni..kena ajar kuat sikit...hahaha

Yang nk di jadikan citer..dh ar blik keje lewat sb teman dik syu ade keje nk kena settlekan..balik umah lepas solat isyak terus masak..hawa dh bawak blik nasi bryiani dan nasi dagang kat joar..mula2 en kekasih ckp gak..xyah ar masak kalu nasi tu dh byk..kn bazir lak..tp aku dh niat nk masak..jd aku masak gak..smpai kul 9 br settle masak...lepas aku bg kat dia..br r ktorg makan...

Tp yg agak sedih..pucuk paku tu en kekasih ckp tak bape jd..huhuhu..cedih ar...aku xmo dh masak..dh ar first time masak mdr tu..dgn aku xmakan lg..huhuhu..cedih sgt rase hati..en kekasih ade ckp..alah first time wat kn..nti pasni wat ag..mesti jd..xmo dh..biar ar..kalu dia nk makan..suh mak dia je r masak..aku xreti..dr malu xjd..baik xyah...hehe....

p/s : nk wat mcm mn..nk wat surprise konon..tp xjd..hampe je... :((

Friday, January 07, 2011

Steamboat

02.01.2011..Saat2 kebosanan mcm ni..tetibe kak deli call..taye watpe kat umah...pastu abg di taye bile nk belanje makan steamboat...teringat janji nk belanje kak deli n abg di...jadi petang tu plan ngan hawa ajak si dia..pg flamingo...aku bawak hawa dia bawak syed...joar xleh pg ar plak demam..kesian lak...









Wah puas hati makan...smpai masing2 kembung..xlarat nk telan dh...dia just jaga periuk je...leh tahan gak dia makan...abg di n kak deli vegetarian la plak..hahaha...tp masih mantap ag..makan selagi leh makan....hawa slow je makan...jurus gtu..si syed xpandang kiri kanan dh...balun makan je keje dia..hahaha....

Si semek lak...malu2 ngan mok su n makcik hawa..makan nasi pun xabis anje ni...tp time dia dh xmalu..aiskrim wah byk dia makan..hehehehe...comey je semek ni..geram aku...rase nk peluk2 je...hehehe...tp dia dh pesan kalu mok su nk mai jgn ajok pok su...hahaha cian pok su dia...kena tinggal...xder makna yer poksu dia xmo ikut...mesti ikut punye..hahaha...

p/s - hahaha yg lawak yer ade yg jeles..nk suh belanje ag lepas ni...xmo dh..sape yg nk tuntut tu..kena tuntut ngan cik abg ye...padan muka dia...kehkehkeh...assistant no bajet dh...sori to kak sah...suh poksu belanje er bln 2 ni..

Ratu Syahadah...7/1/2011 jumaat 5.46p.m.....

Andai Dia JodohKu...

"Ya Allah, ampunkan dosa-dosaku, dosa-dosa kedua ibubapaku, dosa guru-guruku, dan dosa sahabat-sahabatku. Selamatkanlah kami daripada azab kubur dan nerakaMu. Ya, Allah, Kau pimpinlah hatiku ini dalam mencari rahmat dan redhaMu. Bantulah aku dalam membuat keputusan yang bakal merubah masa depanku. Ya Rahman, andai benar dia milikku, namanya yang tercatat di Luh Mahfuz menjadi pasanganku, dirinya yang telah Kau suratkan menjadi pembimbingku, maka Kau bukalah pintu hatiku untuk menerimanya. Tenangkan hatiku andai keputusanku ini benar, dan berikan petunjukmu agar aku tidak tersasar dari jalanMu Ya Robb. Namun, andai bukan dia yang sepatutnya aku dampingi, maka jauhikan aku dari dirinya, kuatkan hatiku untuk menerima ketentuanMu. Kerana aku yakin, Kau Maha Mengetahui apa yang terbaik buat hambaMu yang hina ini. Amiinn."

Monday, January 03, 2011

Family Day At Gambang

25.12.2010 Pada mulanya berat hati gak nk g gambang..lebih2 ag..family dia nk jumpe...tu yang xmo..takut pun ade..tp lepas akk ipar dia ckp..yg ayah dia nk jumpe sangat2...takut xsempat..aku dh xsedap hati...puas dk mikir..timbal semua yer...aku pun bg ar keputusan aku ikut...tp syaratnya dia pun kena ikut sama...nasib baik dia setuju...n kami bertolak ptg jumaat ke gambang...dlm kul 9 ktorg smpai sana...









Tak tau ar nk letak mana muka masa smpai tu..semua tengah tunggu kami sampai...dia lak leh main2 kn aku..har2..ie geram je..siap akk ipar dia rakam ag ketibaan ktorg..malu yer...tp aku suka tgk family dia..semua happening..semua ok ngan aku...tp mlm tu aku xleh tido..maybe sb bertukar tempat kot..tu yg jd mcm tu....sempat ag msj dia...elok sgt..aku dlm bilik..dia kat ruang tamu...duk msj2..bile akk dia taye leh aku jwb ..bkn msj ngan dia...hahaha..konon coverline..hahahaha...

Esok yer kami ke gambang water park..dia lak ke kenduri mahzan n ann...tp nmpak sgt dia berat nk tinggal mase tu..hahaha...perasan yer aku...lalalala..tp mmg betul pun..nk leh dia pg tu byk sungguh dia berhenti..nk suh abg di jalan dulu...coz aku naik keta ngan abg di..malu aku..kena sakat ngan abg di n kak deli..hahahaha.....buat xtau je ar...senyum je tu paling bagus....

Sepanjang di Gambang WaterPark best gak ar.tp aku mmg jenis xsuka suasana ramai org..jd aku xmandi pun..aku just duk kat pondok..ngan mak ayah n kak long n abg long dia..kami just borak2..smbil tgk yg lain mandi...hehehe...sampai kak deli majuk ngan aku..gara-gara aku xmo mandi....ape daya aku mmg xleh..nti xpasal2 aku demam..sape yg susah...tu pun mlm tu aku dh gastrik...

Petang tu balik dr gambang waterpark..kepala dh pening2..tp aku tahan gak..duk rehat2 smbil borak2 ngan kak yanie n kak deli...last2 xtahan sgt aku mintak panadol aktifast ngan kak deli..lepas makan 2 bijik okes sikit..tp yg pelik lepas tu makin sakit...hahaha...sb yer nk tau x..sb aku xmakan...makan pun sikit je..sb kepala dh terlalu byk pikir..dh tu apelagi..gastrik ar jawab yer..

Lepas magrib tu kak deli tolong urutkan..kepala mcm nk pecah...sakit sangat2, dada pun sakit gak..kaki n tangan dh sejuk..kak deli urut bg okes sikit...dlm setengah jam br okes..tp time nk amik air semayang mak ai..sejuk amat ni..tp tahan je ar...mase tu cian kat dia..dia taye aku wat xtau je..xbaik aku kan...last2 mase aku suh wanie mintak baju sejuk..dia nk bg sendiri...mase tu br borak ngan dia..bimbang jugak ke..hahahaha...

Malam tu aku gagahkan jugak..xmo nampak lemah ngat depan dia..aku main gak game yg kak deli aturkan..hehehe...main drwing best sgt2...mcm dak2 lak aku rase...lepas siap yg aku punye,,aku ajar shiqa cian dia..mase mula main tu dia muntah...lepas dh okes..br dialeh main blik..tu aku duk ajar dia color..hehehe....

Apepun banyak kenangan di Gambang..moga Allah permudahkan segala-galanya..moga semua family tu akan jd family aku..aku terharu sangat sebab diorg leh terima aku..diorg dh anggap aku adk diorg..dan kpd si adk tu..hahaha..jgn jeles ye..kehkehkehkeh....thanks sgt2 Ayah n mak sb terima ash seadanya...kat Abg pi n kak long,abg di n kak deli,abg mi n kak ja,abg din n kak yanie, n bakal2 anak buah sekalian...mk su terharu sgt2..hehehe..xder paper ag dh dapat gelaran mk su...


p/s - semoga kite semua leh kumpul lg mcm ni..doakan ade jodoh antara aku dan dia..amin...

Tuesday, December 21, 2010

Tragedi Disember...Penuh Kenangan...

19.12.2010 catat sejarah buat aku..dah lah tu first time kuar berdua ngan Dia..dia ajak aku pg umah abg n akk dia kat klang..punye lah takut asalnya..tp alhamdulilah..diorg layan aku mcm adk diorg..syukur sangat sb diorg leh terima aku yang serba kekurangan ini....

Tp ari tu banyak sgt tragedi..dengan keta dia tetibe rosak...kena tukar keta lg mse nk g jalan..hehehe..tu ar dugaan yang kitorg kena tempohi..tp aku tetap happy..lagi happy bile layan kerenah si comey anak buah dia..walaupun aku ni jenis kurang sikit ngan dak2..tp ok r ngan si anje tu..best layan dia walaupun letih nk jawab ape dia taye...hehe...

Tapi yang aku paling suka..aku mula kenal dia jenis yang mcm mana....baru aku nampak perangai dia sikit..tp aku respect r..sb dia leh sabar gak ngan kerenah aku...haha..aku kn degil bin degul...tp skali dia tinggikan sore..entah tetibe je feeling lebih...mula ar nk wat pakatan diam sedunia..hahaha..tp xlame yer..mn leh diam lame2..aku gak yg xtahan nti....

Baru ni baru plan xmo msj or chat seminggu..nk tgk jd mcm mn...baru satu hari.hati dh liba libu..xsenang duduk..last2 aku yg mengalah...dia tahan konon..xder makna yer..satu hr br xmsj..bertimbun soklan dia kumpul...hahaha...

Mmg aku xleh r serender...teruk kn mcm ni...tu xnikah lg..kalu dh nikah...jgn nk tinggal aku..hohoho..xsanggup nk duk umah sorg...dengan kate lain..mmg aku penakut kot..hahahaha....cian ar kat dia..mana2 nk pg..kena bawak aku...

erm..sebelum aku terlupe..minggu depan aku ke gambang..ade family day..dr aku xmo pg..last2 terbukak jugak pintu hati ni..gara2 akk ipar dia pujuk..hehe..bersedia ar aku..tuk jumpe bakal mak n bapak mentua..war..takut gak..seram sejuk je aku rase...tp ape pun kena tempoh jugak kan...bkn mak ayah dia je..tp semua adk beradik dia..tawakal je ar, semoga diorg terima aku seadanya..mcm anak dia terima aku..n aku terima cyg aku tu..amin.....

p/s- takut xabis2..nk leh smpai ari jumaat ni..abis ar kepala aku duk pikir...hehehe...

finish 5.10 pm.... 21/12/2010....selasa...

Monday, December 20, 2010

Inilah Makna Bahagia...

Alhamdulilah aku bahagia sekarang..dh banyak dugaan Allah bg pada diri ini..aku bersyukur padamu ya Allah..engkau bagi aku kecapi bahagia ini...aku harap biar lah bahagia ini smpai ke akhir hayatku..dan biarlah smpai ke syurga...aku percaya pada janji Allah..setiap yg dia bg tu pasti ade hikmahnya..diri ini amat kekurangan..dan aku sentiasa berusaha untuk mengubah jadi baik..dan kalau boleh lagi baik dr sekarang..biar di katekan kolot atau ketinggalan..asal aku bahagia ngan cara aku skg..
p/s = "Ketahuilah dengan mengingati Allah, hati akan menjadi tenang."
Ratu Syahadah - 20/12/2010...

Monday, December 06, 2010

Kisah Cinta Seekor Burung…

Bismillahirrahmanirrahim.....

Sebuah kisah benar yang berlaku dalam dunia haiwan. Kisah percintaan seekor burung yang berjaya membuka minda manusia bahawa haiwan juga mempunyai perasaan. Cerita ini berkisar tentang detik-detik terakhir cinta seekor burung yang sempat diabadikan oleh seorang jurugambar yang kebetulan berada di situ. Mari sama-sama menghayati kisah cinta ini…

Nun jauh di sana kelihatan seekor burung betina mengalami kecederaan parah sedang terlantar di atas jalan. Dia dilanggar kenderaan ketika terbang pada paras yang terlalu rendah.

Dalam kekalutan itu, kekasihnya Si Jantan datang dengan membawa sedikit makanan.

Si Jantan tidak tahu mahu lakukan apa lagi selain memberikan kekasihnya sedikit makanan yang ada. Dengan susah payah dia cuba menyuapkan makanan itu kepada kekasih kesayangannya. Namun dia terkejut kekasihnya semakin lemah dan terus diam..

Dengan perasaan penuh gelisah dia cuba memanggil-manggil kekasihnya yang terkujur kaku. Cuba sedaya-uapaya menggerakkannya dengan perlahan-lahan…

“Awak…bangunlah! Bangunlah awak!”

Tangisan si burung jantan mula kedengaran…tetapi kekasihnya itu langsung tidak bergerak lagi.

Si burung terus menangis dan menangis disamping kekasih kesayangannya..

Sehingga akhirnya dia sedar, tiada apa lagi yang mampu dilakukan..Kekasih kesayangannya telah meninggal dunia buat selama-lamanya…Dia termenung panjang menahan sebak di dada.

Berjuta manusia dari Amerika, Europe dan India menangis melihat gambar-gambar yang menyayat ini. Begitulah yang dinyatakan oleh jurufoto yang mengambil gambar ini. Adakah kita masih rasa haiwan sedikit pun tidak mempunyai sebarang perasaan?

Friday, November 26, 2010

Demam Rindu Kot..hahahah

Balik je dari kampung baru ni....tetibe je badan aku panas...kepala aku xyah nk cakap ar...mmg pening sgt2...haritu..just pagi je aku makan....mmg xder selera lgsg nk makan...balik keje ptg tu terus je aku baring..lepas solat magrib aku dh xleh nk bangun..Duk baring je...smpai ar ade satu msj masuk...mase tu dik syu n hawa dh bising2..suh aku g klinik...tp aku kan..mmg degil..opps...bkn degil ar..xdengar kata je...lalalala....si DIA pun sama...paksa aku suh g klinik...mula2 ok lagi..tp bile aku makin degil..dia dh start marah kat aku...huhuhu...time tu sedih sgt2..siap berair dh mata..tp cover punye pasal..kate mata pedih...hahahaha lawak sungguh mase tu...last2 aku pg jugak klinik...phone aku sengaja tinggalkn..mls nk reply msj DIA..lepas selesai g klinik..ktorg terus blik..n sempat aku check msj...si DIA anto lg taye pg xklinik..pun aku xbalas...maybe aku kecik hati lg kot..hahahaha..poyo je ayat...lepas makan ubat..aku xlarat dh..aku tido jap..sb ubt tu..lepas 20 minit br leh makan....lepas aku bangun..hawa citer..ade org taye aku ok ke x..bkn nk call sendiri..suh org lain call..geram gak mase tu..hahahaha....tp syg punye pasal..aku msj gak..hahaha..report ar ape yg patut...:)
Ratu Syahadah 2007...26/11/2010...jumaat..11.23am...

Cadburry Pengubat Demam Ku....

Selasa tu aku mc..sb mlm tu aku demam..doc bg mc..konon suruh rest ar..padahal xder ye..aku xleh tido pun..duk tgk tv jer..bosan pun ade...ptg tu..aku dapat Call dr si DIA...dh ade depan umah..nk bg cadburry kat org demam...hahaha..suke yer mase tu...xtau nk letak muka kat mana mase tu..blushing gile mase amik cadburry tu..hehehe....dlm hati Allah je tahu..happy yer aku....thank sgt2..wat org happy...hihihi..cadburry ni mmg sengaja aku mintak..konon wat ubat..xsangka lak DIA bg betul2..hehe..tp siap kena wat perjanjian tu..tp xpe asal dpt cadburry aku sanggup je..hehehe..dik syu n hawa siap main2 ag..cakap tu ubat paling mujarab..hampeh tul ar..tp mungkin jugak kot..hahaha...
p/s - lain kali leh wat ag kan...lalalalala....
Ratu Syahadah...26/11/2010...11.36am..jumaat...

Friday, November 12, 2010

For the Rest of My Life

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart

Monday, November 01, 2010

Jangan Mencari Terlalu Sempurna

BUAT PEDOMAN BERSAMA.

Jika kamu memancing ikan.... Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu.... Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja.... Karena ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

Begitulah juga ......... Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang... Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya.... Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja.... Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu....

Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu.... Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menambalnya semula.... Akhirnya ia dibuang.... Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya.... Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa.... Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya.... akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya. Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain.. Terlalu ingin mengejar kelezatan. Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan menyesal.

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan..... yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU... Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain. Terlalu mengejar kesempurnaan. Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang ain Kamu juga yang akan MENYESAL....

p/s - kesempurnaan bukan pada rupe..bukan pada harta..tp pada akhlak,peribadi dan agamanya...aku terima dia seadanya...:)

Friday, October 22, 2010

Kisah Monyet Dan Angin

Tersebutlah kisah, ada seekor monyet yang berpaut di sebuah pokok. tanpa disedarinya, ada tiga jenis angin yang sedang melihat monyet tersebut iaitu angin ribut, angin taufan dan angin tornedo. mereka masing2 sedang mencabar sesama sendiri siapa yang boleh menjatuhkan monyet comel tersebut. mulalah si angin ribut mulakan tiupannya. Pheww.... Pheww...Pheww, si angin ribut meniup. melihatkan ada angin, sang monyet kuat berpaut di dahan pokok. sehinggalah si angin ribut putus asa lalu kembali pada si angin taufan dan tornedo. mereka ketawa kerana melihat si angin ribut pulang dengan hampa. kemudian, bermulalah pula cubaan si angin taufan. dengan kuatnya, angin taufan meniup sehingga berpusing2. sang monyet semakin kuat berpaut pada dahan pokok bagi mengelakkan ia jatuh. setelah beberapa ketika, si angin taufan kembali juga dalam keadaan yang hampa. apa lagi, si tornedo ketawa terbahak2. akhirnya, si tornedo dengan bangganya menggunakan kuasa tornedonya yang hebat dan sangat kuat itu dengan harapan monyet itu akan jatuh tersembam di tanah. semakin kuat angin tornedo, semakin kuat dan erat sang monyet berpegang pada dahan pokok tersebut. si tornedo pulang dalam keadaan yang sangat hampa dan kecewa. tiba2 datang la si angin sepoi2 bahasa untuk mencuba nasib. abang2nya ketawa terbahak2 melihatkan keinginan adik mereka yang ingin menjatuhkan sang monyet. si angin sepoi2 bahasa pun mula meniup dengan lemah longlai. sang monyet berasa sangat selesa dengan angin sepoi2 bahasa lalu tertidur dan akhirnya terlepaslah pegangan sang monyet pada dahan pokok dan jatuhlah sang monyet itu ke tanah. sekian... ehh..nanti dulu...hehe..tau tak apa pengajaran yang ingin disampaikan dalam cite ni? ini bukan sekadar cerite tapi mempunyai makna tersirat. sebenarnya kisah di atas ini mempunyai kaitan yang sgt2 rapat dengan kita sebagai manusia. hidup kita penuh ujian bukan? haa..jangan ingat ujian itu kesusahan semata. hakikatnya kesenangan yang kita ada juga adalah ujian. malah lebih bahaya kerana ianya tak nampak oleh kita. stuju dengan saya? kita selalu akan kembali kepada fitrah, iaitu kembali pada Allah bila kita menghadapi kesusahan bukan? tapi berapa ramai antara kita yang mengingati Allah ketika kita dalam keadaan senang lenang? tak ramai...tak ramai. bila kita ditimpa kesusahan, kesempitan dan kesedihan, Allah lah tempat kita mengadu, memohon pertolongan. dada ini terasa sempit, tidak tenang, gelisah, susah dan menangis bila datangnya sesuatu ujian. namun ia sebenarnya satu petanda menunjukkan Allah sayang pada kita. malah lebih sayang pada kita. kerana Dia sentiasa menunggu2 hambaNya meminta2, merayu2 pada Dia. semakin banyak ujian/mehnah yang kita terima sebenarnya semakin dekat kita dengan Allah. seperti mana kisah monyet di atas, semakin kuat angin yang diterimanya, semakin kuat sang monyet berpaut pada dahan pokok. Firman Allah:Sesungguhnya, orang-orang yang berkata "Tuhan kami adalah Allah" kemudian mereka meneguhkan pendirian mereka, maka malaikat-malaikat akan turun kepada mereka (dengan berkata), "Janganlah kamu berasa takut dan janganlah kamu bersedih hati, dan bergembiralah kamu dengan (memperoleh) syurga yang telah dijanjikan kepadamu." (Al-Fussilat 41:30)

Thursday, October 21, 2010

20.10.2010 Catat sejarah

Hari ini dalam sejarah...aku dan hawa terlantar dekat rumah...ni semua gara-gara semalam...lepas je balik dari klinik ktorg singgah di nadyla..hawa dh terlewat makan..dia dh kena medu(gastrik bahasa doc)...lepas makan terus ktorg balik..smpai je kat parking...hawa xleh nk jalan..terus terkulai..kelam kabut ktorg dibuatnya..ktorg cube buat mcm biase...urut mana-mana part yg leh legakan dia..tapi adk syu dh warning siap2 kat aku..jangan sentuh hawa..nti aku yg xleh nk jalan..tapi aku degil jugak..kesian tgk dia..aku urutlah kaki dia...xsmpai 15 minit..dada aku dh sesak...kaki n tangan dah sejuk...xtahu dh nk wat ape..nk berdiri pun xlarat dh...terus aku terduduk kat tepi kereta...dh xterlarat...nafas pun dh tercungat2...dalam 2 jam ktorg terpaksa duk kat situ...tgu sampai hawa sedar..dalam 12.30 am..br lah ktorg naik..dalam keadaan terhuyung hayang..kami gagahkan jugak bawak hawa naik...smpai je atas umah..aku dh xleh nk jalan..nasib smpai jugak dalam bilik..terus baring..dada sakit sangat..nk nangis pun ade...satu tubuh aku sakit...napelah berat sangat sakit kali ini...smpai malam tu aku xleh lena..asyik terjaga je..smpai ke subuh...subuh tu buat hal lg..lg teruk..xleh nk bangun..macam lumpuh setengah badan...aku amik keputusan untuk mc je..kami pun tido sampai 9 lebih..smpai tengahari..br pg klinik..ubat yg hawa dapat sama ngan ubat yg aku dapat semalam..aduh ubat tu mcm xder kesan sgt..nasib jumpe ubat yg mase hawa masuk HKL dulu...makan ubat tu..terus tido..smpai asar..bangun asar tu dh okes sikit..dh leh gelak2..lepas ni aku xmo dh urut org..nk jaga makan...xnk dh rase sakit macam ni...serik dh aku...hehehe...malam ni sakit telinga dengar adk syu beletir...apepun dengar je ar...demi kebaikan bersama...lepas ni xleh degil2..masuk waktu makan...kena makan...

Monday, October 18, 2010

18.10.2010 Takdir Penentu Segalanya..

Hari ini merupakan satu hari yang tidak pernah aku sangka dan jangka…segalanya perancangan Allah..Allah tunjukan aku jalan…jalan yang sepatutnya aku pilih… semalaman aku fikir…adakah perlu aku berterus terang atau aku perlu lupakan sahaja…dengan kata lain tipu diri sendiri…terdetik dihati ini satu perkataan yang membuatkan aku yakin…yakin dengan keputusan yang bakal aku ambil… “Beri peluang pada diri sendiri dan diri insan itu..”.

Dengan keputusan yg aku ambil..aku cube mencari kepastian..mencari jawapan dari insan itu…bermula dengan usikan dan gurauan…akhirnya dia mengaku..begitu juga dengan diri aku…aku cube memberi ruang dalam hati ini..untuk insan itu..walaupun aku pernah tutup pintu hati ini..setelah kerap kali dikecewakan…aku jadi hilang keyakinan buat insan bernama lelaki…

Tapi kali ini..entah bagaimana..dia berjaya membuat aku tersayang kat dia..hahaha terjatuh hati kat dia, haha lawak pun ade..termakan kata-kata sendiri..malu jugak aku..dia pun sama…selalu kawan-kawan kenenkan ktorg..tapi diorg xtahu pun ktorg dh jadi…xperlu amik masa yang lama…aku pun terkejut..just satu hari..puas kami bincang..pertimbangkan ape yang patut..n luah ape yang ade dihati masing2…akhirnya keputusan kami ambil…buat masa ni kawan n kenal hati budi masing-masing…belajar terima kelebihan dan kekurangan masing-masing…

Alhamdulilah..hati ini boleh menerimanya…aku cube belajar terima kelebihan dan kekurangan dirinya…aku belajar untuk kenal diri dia sebenar-benarnya..bukan satu yang mudah untuk mengenali insan bernama lelaki ini..tapi kami dah sepakat..buat masa ini biarlah dirahsiakan dulu...sampai masa yang sesuai..kami akan bagitau kat kawan-kawan...insyaAllah..dan andai ade jodoh kami...alhamdulilah..semoga pilihan aku kali ini..adalah tepat..pilihan yang Allah telah tetapkan di luh mahfuz...insyaAllah dan semoga jodoh kami sehingga ke akhir hayat kami...ameen....

Ratu Syahadah

51100 Kuala Lumpur...

Friday, September 24, 2010

Rebah Dan Pengharapan

Ya Allah.. ku Redha dengan segala ketentuanMu..
Namun hingga saat ini ku tak mampu menahan mutiara itu dari mengalir…
Hangat sebentar wajahku tatkala segalanya itu datang menyapa..
Tanpa kusedari…tanpa kupinta..
Allahhu rabbi..
Ampukan hambaMu ya Allah..
Kerana tak mampu mengharungi dugaan ini…
Kerana tak mampu menggalas amanah yang Kau beri ini dengan baik…
Sesungguhnya diriku ini sangat lemah tika mana ujian itu datang menyapa…
Kutahu amanah ini bukan milikku…tapi anugerah dariMu..
Tiada apa yang ku dambakan melainkan rahmat kasihMu yang Maha Esa..
Hanya Kau saja yang Mengetahui isi hatiku..
Aku insan lemah..
Tiada daya melainkan dengan bantuan dan pertolonganMu..
Ya Allah…kurniakan hambaMu ini kekuatan agar rebahku ini disertai dengan bangkit kembali..
Aku ingin berehat sebentar dari segala yang memenuhi fikiran ini..
Dari segala yang melanda hati ini…
Aku punya perancangan, aku punya impian agar perjalananku ini tidak terus rebah,
Agar perjalanan ku ini tak selalu lelah..
aku ingin aturkan perjalanan ku ini agar rebahku ini bangun semula…
Bukan rebah buat selama-lamanya…
Namun ku tahu,, perancanganMu ya Allah Lebih Hebat dan mengatasi segalanya..
Berilah aku kekuatan ya ALLAH…
RedhaMu ku damba, rahmatMu kupinta, kasihMu kutagih, keampunanMu kuharapkan..
Bantulah hambaMu yang lemah ini dalam meredahi duri-duri yang tertegak di atas jalanMU..
Hanya padaMu kuharap dan kuserahkan segalanya..
Amen ya RAbb..

Tuesday, September 21, 2010

Pertemuan Yang Allah Tak Izinkan....

Pada raya ke 7 ex smkbb plan nk jumpe..aku plan kat hazlan bistro..tp bila pg..hazlan tutup lak..terpaksalah tukar plan..ana cadangankan pg t cafe...ktorg berkumpullah kat t cafe...tapi xramai pun dalam 9 org je..best jugak leh jumpe kawan2..lame dh xlepak2 mcm tu...tp xsemua yg nk join..xpe..janji ade jugak yg sudi...byk jugak yg ktorg share2 kat situ..tukar2 citer raya..n pengalaman blik raya...

Dalam tengah best2..duk borak2...datang sorg lg kawan ktorg..tambah ar co rum ktorg..hehehe...best jugak..mamat tu lagi poyo..dh ar mase scool..aku mmg anti sikit..tp skg dh matang kan..semua dh besar..ad kerjaya masing2..ok ar...walaupun ade kawan2 kate dia belagak..bagi aku..aku xkisah pun..janji dia layan kawan2 elok n ramah je..

Nak dijadikan citer..tetibe mamat tu ajak member aku sorang tu pg karok...member sorg ag tanye ar.."ko pergi ngan sape lagi"..jawapan yg best.." aku pi 5 org..3 pempuan n 2 lelaki, n gerenti xder maksiat"...tu aku xkisah..tp yg aku kesah..name yg dia sebut dalam list lelaki bersama dia..mase tu mamat tu kate dia tgu guys tu..hati aku mase tu nk pecah je aku rase..dalam hati xmo ar jumpe..kalu jumpe ape aku nk wat..ape aku nk cakap..senyum je...?? semua ade sebati dalam kepala aku...

Tapi Allah tu maha kaya..dia xnk bg aku jumpe someone tu..jadi ktorg blik dulu..br dia dtg...syukur sangat2...sb mase tu aku xsedia lg tuk jumpe dia..next time kalu ade jodoh..insyaAllah akan jumpe lg...:)

Ratu Syahadah...

51100 Kuala Lumpur..

 

Erti Perjalanan Hidup Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal