Monday, February 28, 2011

Cincin merisik....

Posted by Ash at 12:59 PM




Nak di jadikan citer lawak pun ade...hehehe...en kekasih bgtau aku yg mak dia nk datang merisik..lepas abis2 bincang...aku ckp xpe r..datang time raya cina ni..senang aku pun blik kg seminggu....mase bincang2 tu aku dh cakap kat dia..xyah ar cincin merisik..suh mak dtg biase2 je...dia ckp nti bincang ngan mak dia dulu mcm2 mn...

Last2 dia ckp mase ktorg kuar makan..mak suh taye saiz ape..dh r aku ni jenis mas2 aku xtau sgt...aku ckp je xtau...tp mase aku pg umah akk dia ...akk dia suh test ar cincin dia..hehehe...nasib muat n tu ar saiz ye yg akk dia ckp kat mak dia.....aku ckp ikut je ar...org nk bg aku amik je r....

4 Februari 2011 alhamdulilah aku selamat dipinang oleh Wan Mohd Sofie...suka sgt2..xterkata perasaan ni..mcm mimpi pun ade...lepas sesi perbincangan antara family dia n family aku...umi panggil aku suh naik atas...aku pun ikut je..igtkan nk kenal2..tp mmg dh kenal pun...tp yg paling terkejut...umi suh duduk dekat umi then mak dia nk sarungkan cincin...punye ar aku terkejut...dh mcm org bertunang dh ni....

Aku hulur je ar jari..mak dia nk sarungkan..tp yg lawak..campur ngan malu ade gak..cincin tu ketat sikit...jd mak dia sarungkan separuh..aku yg tolak bg masuk..hehehe...mmg nk gelak pun ade...tp cincin tu selamat jugak kat jari manis aku....kalu ikutkan umi..dh kira bertunang..tp ktorg tetap dh tetapkan tarikh tunang bile...n semua persediaan n ape2 je..ktorg uruskan sendiri...insyaAllah doakan semua itu berjalan dengan lancar dan diredhai Allah..amin....

p/s - Alhamdulilah ape yg dirancang setakat ni berjalan dengan lancar...Allah maha mengetahui ape yg terbaik..n tuk en kekasih...thanks a lot sb sudi pinang daku.....hehehehe....

0 comments on "Cincin merisik...."

Post a Comment

Monday, February 28, 2011

Cincin merisik....





Nak di jadikan citer lawak pun ade...hehehe...en kekasih bgtau aku yg mak dia nk datang merisik..lepas abis2 bincang...aku ckp xpe r..datang time raya cina ni..senang aku pun blik kg seminggu....mase bincang2 tu aku dh cakap kat dia..xyah ar cincin merisik..suh mak dtg biase2 je...dia ckp nti bincang ngan mak dia dulu mcm2 mn...

Last2 dia ckp mase ktorg kuar makan..mak suh taye saiz ape..dh r aku ni jenis mas2 aku xtau sgt...aku ckp je xtau...tp mase aku pg umah akk dia ...akk dia suh test ar cincin dia..hehehe...nasib muat n tu ar saiz ye yg akk dia ckp kat mak dia.....aku ckp ikut je ar...org nk bg aku amik je r....

4 Februari 2011 alhamdulilah aku selamat dipinang oleh Wan Mohd Sofie...suka sgt2..xterkata perasaan ni..mcm mimpi pun ade...lepas sesi perbincangan antara family dia n family aku...umi panggil aku suh naik atas...aku pun ikut je..igtkan nk kenal2..tp mmg dh kenal pun...tp yg paling terkejut...umi suh duduk dekat umi then mak dia nk sarungkan cincin...punye ar aku terkejut...dh mcm org bertunang dh ni....

Aku hulur je ar jari..mak dia nk sarungkan..tp yg lawak..campur ngan malu ade gak..cincin tu ketat sikit...jd mak dia sarungkan separuh..aku yg tolak bg masuk..hehehe...mmg nk gelak pun ade...tp cincin tu selamat jugak kat jari manis aku....kalu ikutkan umi..dh kira bertunang..tp ktorg tetap dh tetapkan tarikh tunang bile...n semua persediaan n ape2 je..ktorg uruskan sendiri...insyaAllah doakan semua itu berjalan dengan lancar dan diredhai Allah..amin....

p/s - Alhamdulilah ape yg dirancang setakat ni berjalan dengan lancar...Allah maha mengetahui ape yg terbaik..n tuk en kekasih...thanks a lot sb sudi pinang daku.....hehehehe....

No comments:

Post a Comment

 

Erti Perjalanan Hidup Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal