Monday, July 05, 2010

Makan-Makan Di Restoran Tupai-Tupai

Posted by Ash at 12:16 PM

Sempena last day dayah di skali dan juga last day jumpe kitorg, ktorg buat satu farewell di Restoran Tupai- tupai di jalan dewan bahasa dan pustaka. Kitorg xpernah lagi sampai ke restoran tu ni kira first time nk mencube sb ramai yang kata best steamboat dia.

Kami bertolak dalam lepas isyak sb aku dan syu nk bukak poase dulu. Lepas bukak pose tub r ar ktorg bertolak ke sana 2 buah kereta. Wan ngan mar pun join skali. Puas pusing cari kat man restoran ni. Begang pun ade mula-mula, sebab kitorg kena tinggal ngan zul. Smpai telajak ke dataran merdeka.

Puas ktorg cari jalan tuk ke mahameru blik, akhirnya jumpe jugak restoran tu. Mmg cantik dengan lampu-lampu yang tersusun pada sekeliling restoran itu. Dengan replica tupainya yang comel. Kami memilih meja ditengah2 dekat dengan steamboat.

Time for order, ktorg xmakan steamboat sb dlm keadaan skg ni kena bajet2 sikit n syu pun tgh berpantang sb muka diteruk sgt akibat resdung. Ktorg bagi 2 meja sb nk makan steamboat, dia charge satu meja. Jd ktorg orderlah nasi goring nanas, nasi goring ikan masin n bihun sup. Meja dayah lak makan steamboat.

Harga mmg xyah cakap ar, terkejut jugak nasi goreng saja RM7.50 dan air dia semua RM 4.30 keatas. Nk bajet ar konon tp teruk kena kat situ. Tp xpe ar last kn bersama dayah ktorg xberkira sgt ar. Tp yang menjadi muskil bile tgk tauke dia, mcm cina. Mula2 xperasan sgt tp mase order salah anto br perasan dan paling mengejutkan, dik syu kate tukang masak dia cina. Mak ai halal ke makanan yang ktorg makan ni. Dh abis makan br perasan.

Pandai ye diorg kaburkn mata kite ngan pelanyan-pelayan dia semua org melayu. Tp dia punya chef cina, patut ar nasi goreng dia pelik je. Kalau melayu yg masak mesti lain. Kami dh tersalah pilih tempat kali ini. Susah nk cakap ape perasaan time tu. Dh ar dh makan smpai abis. Ape yg dia letak dalam tu entah ar. Kite berserah je pada Allah mintak2 ar apa yang kite makan tu halal. Semoga Allah xgelapkan hati kite insyaALLAH.

P/s – tuk kawan2 yg lain, pasni berhati2 nk pilih tempat makan. Ktorg dh kena skali ni.. lepas ni kena lebih berhati-hati ar. Tersalah plih abis ar kite. Renung-renuungkanlah.

Ratu Syahadah

2007 Kuala Lumpur

1 comments on "Makan-Makan Di Restoran Tupai-Tupai"

siti on July 6, 2010 at 11:52 AM said...

pengalaman yg xleh dilupa.. drive 2-3 kali tempat sama.. huhuhu.. however, demi kwn2 yg last day di kl, rela diturutkan... =)

Post a Comment

Monday, July 05, 2010

Makan-Makan Di Restoran Tupai-Tupai

Sempena last day dayah di skali dan juga last day jumpe kitorg, ktorg buat satu farewell di Restoran Tupai- tupai di jalan dewan bahasa dan pustaka. Kitorg xpernah lagi sampai ke restoran tu ni kira first time nk mencube sb ramai yang kata best steamboat dia.

Kami bertolak dalam lepas isyak sb aku dan syu nk bukak poase dulu. Lepas bukak pose tub r ar ktorg bertolak ke sana 2 buah kereta. Wan ngan mar pun join skali. Puas pusing cari kat man restoran ni. Begang pun ade mula-mula, sebab kitorg kena tinggal ngan zul. Smpai telajak ke dataran merdeka.

Puas ktorg cari jalan tuk ke mahameru blik, akhirnya jumpe jugak restoran tu. Mmg cantik dengan lampu-lampu yang tersusun pada sekeliling restoran itu. Dengan replica tupainya yang comel. Kami memilih meja ditengah2 dekat dengan steamboat.

Time for order, ktorg xmakan steamboat sb dlm keadaan skg ni kena bajet2 sikit n syu pun tgh berpantang sb muka diteruk sgt akibat resdung. Ktorg bagi 2 meja sb nk makan steamboat, dia charge satu meja. Jd ktorg orderlah nasi goring nanas, nasi goring ikan masin n bihun sup. Meja dayah lak makan steamboat.

Harga mmg xyah cakap ar, terkejut jugak nasi goreng saja RM7.50 dan air dia semua RM 4.30 keatas. Nk bajet ar konon tp teruk kena kat situ. Tp xpe ar last kn bersama dayah ktorg xberkira sgt ar. Tp yang menjadi muskil bile tgk tauke dia, mcm cina. Mula2 xperasan sgt tp mase order salah anto br perasan dan paling mengejutkan, dik syu kate tukang masak dia cina. Mak ai halal ke makanan yang ktorg makan ni. Dh abis makan br perasan.

Pandai ye diorg kaburkn mata kite ngan pelanyan-pelayan dia semua org melayu. Tp dia punya chef cina, patut ar nasi goreng dia pelik je. Kalau melayu yg masak mesti lain. Kami dh tersalah pilih tempat kali ini. Susah nk cakap ape perasaan time tu. Dh ar dh makan smpai abis. Ape yg dia letak dalam tu entah ar. Kite berserah je pada Allah mintak2 ar apa yang kite makan tu halal. Semoga Allah xgelapkan hati kite insyaALLAH.

P/s – tuk kawan2 yg lain, pasni berhati2 nk pilih tempat makan. Ktorg dh kena skali ni.. lepas ni kena lebih berhati-hati ar. Tersalah plih abis ar kite. Renung-renuungkanlah.

Ratu Syahadah

2007 Kuala Lumpur

1 comment:

  1. pengalaman yg xleh dilupa.. drive 2-3 kali tempat sama.. huhuhu.. however, demi kwn2 yg last day di kl, rela diturutkan... =)

    ReplyDelete

 

Erti Perjalanan Hidup Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal